preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2020.

Autor: Tamara Ređep, 21. 11. 2020.

U tjednu od 09. do 13. studenog na CARNet-ovom sustavu MOOC održano je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. I ove godine uz podršku učiteljice informatike mr.sc. Tamare Ređep sudjelovali su učenici I. OŠ Varaždin. Postignutim rezultatom ponovno su se istaknuli učenik 7.b razreda Lovro Levanić koji je osvojio 1. mjesto i učenik 8.b Marko Bošnjaković koji je osvojio 2. mjesto, oboje na ukupnoj ljestvici u kategoriji MegaDabar (7. i 8. razred).

Organizator natjecanja Dabar za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.  

Natjecanje se organizira u 5 kategorija: MikroDabar (1. i 2. razred OŠ), MiliDabar (3. i 4. razred OŠ), KiloDabar (5. i 6 razred OŠ), MegaDabar (7. i 8. razred OŠ), GigaDabar (svi razredi srednje škole). Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju, a posebice onima koji su ušli u 10% naljboljih te osvojili posebno priznanje za najbolje razultate (Matija Novak 5.a, Zlatka Bartol Golubić 6.a, Tomislav Cikač 6.a, Nikola Slunjski 6.a, Filip Habek 6.b, Maksim Tušek 7.a, David Grabar 7.b, Lovro Levanić 7.b, Barbara Prutki 7.c, Noah Furdi 8.a, Tia Hranić 8.a, Marko Bošnjaković 8.b)!
Oglasna ploča
PREPORUKE: COVID-19
SAMOIZOLACIJE/KARANTENA
Virtualni razredi
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


Projekt "SOS 112"

Natjecanje Dabar

<<<<<
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju