preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Odličan nastup učenika I. OŠ Varaždin na državnom prvenstvu u metnom streličarstvu!

Autor: Karmen Hans - Jalšovec, 21. 12. 2021.

Troje učenika naše škole članovi su „Varaždinskog streličarskog kluba“, trenutno jedinog streličarskog kluba koji ima dvoje reprezentativaca i čiji streličari imaju čak tri naslova svjetskih prvaka i drže nekoliko svjetskih rekorda.

Na državnom prvenstvu Republike Hrvatske u metnom streličarstvu za djecu do 12 i 14 godina, koje se održalo 12.12.2021. u Čakovcu, ovo troje naših učenika posebno se iskazalo, te su svi u svojim kategorijama osvojili prva mjesta. Nikola Portner Pavićević postao je prvak države u kategoriji dječaka do 14 godina, Dunja Hižak postala je prvakinja u kategoriji djevojčica do 14 godina, a Aurelia Mlinarić prvakinja je države u kategoriji djevojčica do 12 godina.

Nikola Portner Pavićević već je više godina za redom državni prvak, a također i nositelj nekoliko državnih rekorda, a Dunja Hižak i Aurelia Mlinarić imaju manje godina nego je potrebno za njihove kategorije, pa se i od njih očekuje u narednim godinama totalna dominacija u kategorijama složenog luka. Dunja Hižak već je i bila državna prvakinja 2019.godine, dok je Aurelia Mlinarić tek ove godine dosegla starosnu dob da uopće zakonski smije baratati oružjem.

Ovakvi rezultati samo su plod truda i stalnog treniranja ovih troje naših učenika, te im i u budućnosti želimo više  ovakvih rezultate i čestitamo na dosadašnjim.


(na fotografiji se nalaze trener T.Mlinarić, Dunja Hižak, Aurelia Mlinarić, Mateo Kontrec, Nikola Portner Pavićević i trener A.Remar)
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju