preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Održana prva aktivnost učenja, poučavanja i treninga u Sloveniji

Autor: Tea Pavičić Zajec, 12. 12. 2016.

U okviru Erasmus+ KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“ u OŠ Bistrica ob Sotli održana je prva C1 aktivnost učenja, podučavanja i treninga. Na petodnevnoj edukaciji koja se održala od 5.12. do 10.12. 2016. sudjelovao je peteročlani projektni tim iz I. OŠ Varaždin: koordinatorica Tea Pavičić Zajec, učiteljice razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, Draženka Kolonić i Verica Šilec te učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš.

Članovi projektnih timova iz Slovenije i Hrvatske radili su na prvom modulu obrazovanja koji je namijenjen za svim učiteljima, a odabrane aplikacije služe za motivaciju učenika u uvodnom dijelu sata. Koristeći platforme Kahoot, Plickers, Nearpod i QR code učitelji će kreirati zabavne kvizove i zadatke pomoću kojih će učenici provjeriti svoje znanje ili ponoviti naučene sadržaje. Također, u sklopu C1 aktivnosti održane su edukacije na temu: „Igrifikacija po svijetu“, „Obrnuta učionica“, „Bloomova taksonomija“, „Svjetovni trendovi u obrazovanju“ te „Inovativno poučavanje 1:1“ održano od strane ravnatelja OŠ Bistica ob Sotli Bogomira Marčinkovića i koordinatorice projekta za Sloveniju Vanje Kolar Ivačič.

Nakon edukacija, učitelji su uživali u gastronomskim delicijama  slovenskog kraja te degustirali ukusna vina nastala na tom području. Zadnji dan održavanja aktivnosti bio je rezerviran za advent u Ljubljani u sklopu kojeg su učitelji imali prilike prošetati gradom, razgledati kulturne znamenitosti i upoznati se s povijesti toga grada. Druženje je završilo ukusnom večerom popraćeno veselom i toplom atmosferom. 


Fotogalerija
Oglasna ploča
E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 412061
Ovaj mjesec: 2154
Ovaj tjedan: 610
Danas: 122
Anketa
Kako Vam se sviđa u nastava jednoj smjeni?
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju