preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

33. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Autor: Sonja Tušek - Podobnik, 7. 10. 2021.

Učenička zadruga Barok i ove godine sudjeluje na 33. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

Dragi zadrugari, prijatelji učeničkog zadrugarstva, dragi gosti!
 
Danas počinje 33. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja se održava online od 5. do 8. listopada na YouTube kanalu Hrvatske udruge učeničkih zadruga. Nakon toga, svi videozapisi bit će trajno dostupni na našem YT kanalu.

Poveznica na 33. smotru


Na ovogodišnjoj Smotri sudjeluju 63 učeničke zadruge iz svih županija te sedam učeničkih zadruga s prezentacijama istraživačkog rada. Škola domaćin Smotre je OŠ Blage Zadre iz Vukovara u kojoj djeluje učenička zadruga Zlatne ruke, a iz Tavankuta, Republika Srbija, predstavlja se učenička zadruga iz Osnovne škole Matija Gubec.
 
33. smotra učeničkih zadruga i ove se godine održava online zbog svima znanih epidemioloških razloga, međutim to ne znači da je bilo koji segment Smotre slabiji u odnosu na smotre koje su se održavale uživo, dapače. U 63 video praktikuma i sedam sažetaka istraživačkih radova, čiji je cilj bio kroz četiri minute pokazati izradu proizvoda, vjerujemo da ćete uživati u kreativnosti i entuzijazmu učenika i voditelja osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje.
 

Sigurni smo da će i ovogodišnja Smotra biti dobar poligon za razmjenu ideja ne samo među učeničkim zadrugama i školama nego i svima onima koji vole 'uradi sam' pristup, kulturnu i povijesnu baštinu hrvatskih krajeva kao i niz ideja za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta iz raznih segmenata svakodnevice.
 
Danas se želimo posebno zahvaliti svim učeničkim zadrugama koji sudjeluju na Smotri, ali i ostalim učeničkim zadrugama koje su marljivo radile cijelu godinu u otežanim uvjetima, na uloženom trudu, zalaganju, kreativnosti i ustrajnosti. Zato vas toplo pozivamo da pogledate sve radove koje su vam zadrugari pripremili i da ih podržite u njihovom daljnjem radu.
 

Jer, kako kaže naš moto: ako promišljate i djelujete inovativno, kreativno i poduzetnički, nema dvojbe – Vi ste zadrugari!
 
Dobro došli na 33. smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske!
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju