preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastavu u Vukovaru

Autor: Marija Hublin, 8. 10. 2015.

Učenici osmih razreda naše škole posjetili su 1. i 2. listopada 2015. sa svojim razrednicama i učiteljima pratiteljima Vukovar. Sadržajno bogata i iscrpna terenska nastava u Vukovaru, organizirana u okviru projekta Ministarstva hrvatskih branitelja sa željom i ciljem da se promiče znanje i istina o Vukovaru i Domovinskom ratu, omogućila nam je da upoznamo ulogu i žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu te okolnosti, uzroke i posljedice Domovinskoga rata slušajući predavanja i svjedočanstva vojnih djelatnika koji su i sami bili sudionici obrane Vukovara.

 

Učenici su imali priliku posjetiti Vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, Spomen-dom Ovčaru, Spomen-obilježje masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata „Ovčara“, Memorijalni muzej Domovinskog rata, Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, „Kukuruzni put“, obići Središnji križ i centar Vukovara, Gradski muzej u dvorcu Eltz i Muzej vučedolske kulture.

U završnom dijelu posjeta organiziran je kviz znanja o obrani Vukovara u kojem su našu školu uspješno predstavljali  Leona Salihović i Tomislav Čampa.

Fotogalerija
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju