preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava učenika sedmih razreda – u svijetu kazališta i muzeja

Autor: Ana Ilić, 25. 11. 2015.

Za učenike sedmih razreda je 19.11. 2015. planirana terenska nastava u Zagrebu u sklopu koje su posjetili Kazalište Mala scena u kojemu su gledali kazališnu predstavu „Debela“, a  potom su posjetili i Prirodoslovni muzej u Zagrebu u kojemu su razgledali sve postave.

Terenska nastava vezana je uz realizaciju nastavnih cjelina: Postanak i razvoj planeta Zemlje, Geološka doba, Beskralježnjaci, Kralježnjaci; Dramski rod i dramske vrste, Obilježja drame u užem smislu, Obilježja  kazališne umjetnosti, Monolog i dijalog…

Cilj nam je bio povezati stečena znanja s terenske nastave sa sadržajima iz nastave biologije, geografije i hrvatskog jezika za 7. r. OŠ., kao i s realizacijom projektne nastave i građanskog odgoja učenika.

Tijekom terenske nastave učenici su pokazali izvrsno znanje i pristojno ponašanje tako da je sve proteklo u ugodnom ozračju. Nagrada je bio odmor i šetnja užim centrom Zagreba. Učenici su putovali u Zagreb u pratnji svojih učiteljica: Karmen Zgrebec, Ane Ilić, Petre Sekulić i Dušanke Narančić.
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju