preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Europski dan jezika na Franjevačkom trgu

Autor: Željka Hutinski, 29. 9. 2019.

U  Varaždinu, na Franjevačkom trgu, 28. rujna 2019. godine s početkom u 10.00 sati obilježen  je Europski dan jezika, koji se na inicijativu Vijeća Europe održava svake godine od 26. rujna 2001.  Cilj je promicanje višejezičnosti, međukulturalnog razumijevanja, tolerancije, očuvanje kulturne baštine te učenje stranih jezika u školi i izvan nje u svakoj životnoj dobi.

I ove je godine manifestaciju organizirala Udruga "Europski kulturni krug -Ekult",  osnovana 2012. godine s ciljem promicanja i unapređenja uporabe njemačkog jezika na prostoru Republike Hrvatske, a na inicijativu OŠ Vidovec.  U projektu je sudjelovalo 20 škola iz grada Varaždina i Varaždinske županije.

I. osnovna škola je također sudjelovala na toj manifestaciji čijom prigodom su učenici  od 5. do 8. razreda zajedno s učiteljicama Petrom Sekulić i Željkom Hutinski tijekom cijelog mjeseca rujna izrađivali prigodne suvenire tzv. magnetiće od gipsa s porukama na njemačkom jeziku. Učenice 7.b razreda Neva Mintas i Mia Galić te učenica 6.b Lara Mavrek bile su na štandu  te su ih dijelile prolaznicima u gradu i promovirale njemački jezik.

"Koliko jezika govoriš za toliko ljudi vrijediš!" poznata je izreka, a u suvremenoj Europi znači doslovno to. Europski kriteriji (a i hrvatski sve više) nameću kako bez obzira na razinu obrazovanja, prednost pri zapošljavanju imaju osobe s naprednim informatičkim znanjem ili pak poznavanjem stranih jezika.  Ulaskom u Europu, ali i ulaskom stranog kapitala i otvaranjem stranih firmi u Hrvatskoj, biti će potrebno poznavanje stranih jezika i to ne samo jednog stranog jezika  nego više njih.

Zato - učite strane jezike jer znanje jezika je pravo bogatstvo!

Je mehr Sprachen du sprichst, desto mehr bist du Mensch!


Fotogalerija
Oglasna ploča
Virtualni razredi
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


Projekt "SOS 112"

Natjecanje Dabar

<<<<<
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju