preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Vijesti/aktivnosti

U sklopu Erasmus+ projekta tri učiteljice s I.OŠ Varaždin stručno se usavršavale u Turskoj

Autor: Stella Kulaš, 9. 12. 2019.

U sklopu Erasmus+ KA2 "Learning and improving fluent English" tri su učiteljice s I. Oš Varaždin boravile na stručnom usavršavanju u Izmiru u Turskoj. Radi se o Aktivnostima učenja, poučavanja i treninga koja se održavala od 1. do 6. Prosinca 2019. a uključuju posjet školi Oguzhan Ozkaya Balcova Ortaoglu te prisustvovanje  nastavnim satima matematike i likovne kulture na engleskom jeziku.

Učiteljice njemačkog jezika Gordana Kovačić i Željka Hutinski te koordinatorica projekta učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš upoznale su nove partnere projekta koji dolaze iz Italije, Turske, Litve i Makedonije. Tijekom stručnog usavršavanja dogovorene su sve projektne aktivnosti te mobilnosti s učenicima.

U projektu sudjeluje i 18 učenika I. OŠ Varaždin koji će tijekom trajanja projekta imati prilike usavršiti svoje znanje engleskog jezika kroz razne aktivnosti te će putovati na mobilnosti u Napulj u Italiji, u Vilnius u Litvu te u Debar u Makedoniju. Slijedeća mobilnost s učenicima je u Hrvatskoj u ožujku 2020. godine kada će I. OŠ s veseljem ugostiti svoje projektne partnere.

Učiteljice se tijekom mobilnosti posjetile kulturne znamenitosti Izmira, ruševine grada Efeza, kuću Djevice Marije te se upoznale s kulturom i gastronomijom Turske.


Fotogalerija


 

Varazdinski.hr

Varaždinske vijesti
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju