preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Vijesti/aktivnosti

U sklopu božićnog druženja održane i radionice vezane uz Erasmus+ projekt „Vseživljenske veščine“.

Autor: Sonja Tušek - Podobnik, 21. 12. 2019.

Nakon vesele priredbe odražne u utorak 17.12. 2019. u prostorima I.OŠ Varaždin, učenici, učitelji i roditelji mogli su se upoznati s glavnim ciljevima novog dvogodišnjeg Erasmus+ KA2 projekta. Kako su glavni ciljevi ovog projekta osnažiti životne vještine, učenici i roditelji okušali su se u dvije radionice koje su za njih pripremili članovi projektnog tima.

Tijekom radionice „Izrada torbica za mobitele od eko kože i perli“ učenici su razvijali finu motoriku i kreativnost te osnaživali vještine preciznosti i strpljivosti. Također, savladali su tehnika šivanja i našivavanja te uživali u timskom radu i uzajamnom pomaganju. U radionici je sudjelovalo tridesetak učenika i roditelja koji su zdušno navodili perle i šivali svoju tokicu.

Druga radionica pod nazivom „Doručak za pet“  bavila se zdravom prehranom.  Ciljevi ove radionice bili su naučiti pripremiti zdravi doručak na tradicionalni i suvremeni način,  shvatiti važnost pripremanja i konzumiranja jutarnjeg obroka te energije koju on daje za normalno funkcioniranje organizma tijekom dana.  Tako su se mogle probati klasične palačinke ispečene na tavi, ali i palačinke pripremljene dehidriranjem. Tu su se našli i pekmezi od šljiva, namaz badema i čokolade, bijela kava, frape, zlevka… Neki učenici su se okušali i u pečenju palačinki. Uz uživanje u degustaciji raspravljalo se i o vrijednostima pojedinih namirnica te koji je doručak ukusniji, a koji zdraviji.

Veselo ozračje na radionicama bio je znak da su radionice uspjele, da su učenici uživali ali i ponešto nučili.


Fotogalerija


Varaždinski.hr
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju