preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > eTwinning
Vijesti

Održana eTwinning radionica – „Kako postati dobar europski građanin“

Autor: Tamara Ređep, 30. 1. 2020.

U sklopu Erasmus+ projekta „Innovative Schools Together“, u četvrtak 30.siječnja primjenjujući komunikacijske alate eTwinning platforme održana je radionica o pitanjima vrijednosti u Europi. Radionicu su vodile učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš, koordinatorica projekta i učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep, članica projektnog tima.

Na radionici je sudjelovalo 12 učenika uključenih u Erasmus+ projekt „Innovative Schools Together“, koji su se osim predavanja i rasprave o pitanjima zašto je važno biti dijelom Vijeća Europe i Europske unije, te što su ljudska prava, što je demokracija i što je pravda, upoznali s pojmovima europskih vrijednosti kao što su različitost i nediskriminacija, slobodni izbori i pravo glasa, jednakost spolova i pošteno pravosuđe.

Iznoseći svoja razmišljanja u postavljenoj temi na forumu „Koja od ponuđenih vrijednosti je za vas najvažnija i zašto?“, sudionici su se upoznali s europskom vrijednošću Sloboda izražavanja, odnosno kako svatko ima pravo na svoje mišljenje, a mi ga moramo poštivati čak i kad se razlikuje od našeg vlastitog. Povezujući slobodu izražavanja sa pravilima online komunikacije, ovom radionicom započeli smo provođenje aktivnosti povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta čija je ovogodišnja tema „Zajedno za bolji Internet“.


Fotogalerija
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju