2016-04-14 12:41:51 Francuska radionica kuhanja U srijedu 13.04.2016. održala se radionica kuhanja francuskih specijaliteta u blagovaonici za učenike 6.razreda I. i III. OŠ Varaždin. U mjesecu ožujku i travnju nastavna tema francuskog jezika bila je hrana. Ta je tema jedna od omiljenih učenicima, a obradile su se brojne teme vezane uz nju: obroci u Francuskoj, francuski tradicionalni jelovnik, naručivanje hrane u restoranu, anketa o omiljenoj hrani, zdrava prehrana te čitanje recepata francuskih specijaliteta. Kao kruna svog tog napornog rada, učenici su se sredinom travnja okupili u blagovaonici. Formirane su ekipe sastavljene od učenika I. i III. OŠ. Potom su ekipe izvlačenjem papirića dobile zadatak da pripreme francusko predjelo, glavno jelo ili desert. Zatim su sami morali izabrati namirnice i kuhinjska pomagala čitajući recept. Onda su slijedili upute s recepata na francuskom jeziku i pripremali poznate specijalitete. Dok su se jela pekla ili hladila, ekipe su očistile stolove te postavile stol za ručak. Slijedilo je kušanje svakog specijaliteta u ugodnoj atmosferi. Završilo se glasanjem svih učenika u ocjenjivanju jela. Kako su sva jela bila lijepog izgleda, ukusna te napravljena u dobroj suradnji sve su ekipe dobile zaslužene petice. Bravo svim kuharima! |
I. Osnovna škola Varaždin |