2018-04-26 11:40:46 Francuska radionica kuhanja; Test znanja, praktičnog rada i suradnje U srijedu 25.04.2018. održala se radionica kuhanja francuskih specijaliteta u blagovaonici naše škole za učenike 6.razreda. U mjesecu ožujku i travnju nastavna tema francuskog jezika bila je hrana. Ta je tema jedna od omiljenih učenicima, a obradile su se brojne teme vezane uz nju: obroci u Francuskoj, francuski tradicionalni jelovnik, naručivanje hrane u restoranu, kupovina namirnica u trgovini, anketa o omiljenoj hrani, zdrava prehrana te čitanje recepata francuskih specijaliteta. Kao kruna svog tog napornog rada, učenici su se krajem travnja okupili u blagovaonici da bi u dvije ekipe pripremili francusko glavo jelo i desert. Na početku rada, morali su odabrati namirnice i posuđe koji su bili ponuđeni na stolu, potom su čitali i slijedili upute s recepata na francuskom jeziku, zatim sami pripremali poznate francuske specijalitete. Na kraju rada, došlo je do kušanja jela i ocjenjivanja uz Bon appétit i Santé ! Svi učenici dobili su izvrsne ocjene zbog izvrsne suradnje, vrlo ukusnih, dobro pripremljenih i serviranih jela. Bravo svim kuharima!
|
I. Osnovna škola Varaždin |