2021-10-07 11:57:24

Utrka CRO RACE

Ovogodišnja međunarodna biciklistička utrka CRO RACE održala se od 28. rujna do 3. listopada kroz cijelu Hrvatsku. U istom periodu održalo se i drugo izdanje virtualne utrka Kids CRO RACE.

Prvi kvalifikacijski dio utrke održao se u Varaždinu 29. rujna na Trgu kralja Tomislava. Učestvovali  su učenici 4.b i 4.c u kategoriji 9-10 godina i  učenici šestih razreda u kategoriji 11-12 godina. Virtualna dječja utrka održala se na pozornici na biciklističkim trenažerima koji se međusobno povezuju te na ekranu reproduciraju animaciju biciklističke utrke. Učenici su morali u što kraćem roku odvoziti zadanu udaljenost.

Prva tri mjesta u uzrastu 9-10 godina djevojčice, osvojile su 1. Hana Breški, 2. Leda Crnčec i 3. Ema Želježić, dječaci 1. Jurica Trojak, 2. Roko Džaja i 3. Borut Hercigonja.

U uzrastu 11-12 godina djevojčice 1.  Karla Kaniški  2. Luna Lukačić , a kod dječaka 1. Lovro Čalopa

Učenici koji su osvojili prva mjesta stekli su pravo na sudjelovanje u završnoj utrci 3. listopada u Zagrebu gdje su  vozili uz bok učenika iz cijele Hrvatske. Naši učenici Hana Breški i Jurica Trojak osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama, a Karla Kaniški treće  i Lovro Čalopa četvrto mjesto.

Za svoj trud i brzinu dobili su i vrijedne nagrade (biciklističku kacigu, bočice, majice…), a zavrijedili su i fotografiranje s pobjednikom zadnje etape CRO RACE.

Fotogalerija


I. Osnovna škola Varaždin