2021-12-16 08:44:53

Učiteljice I.OŠ Varaždin usavršavale se u Italiji

I. osnovna škola Varaždin može se pohvaliti brojnim Erasmus+ projektima koje uspješno već godinama provode učitelji i učenici škole. Jedan od takvih projekata, ovog puta jezični, pod nazivom „Learning and improving fluent English“ provode  učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš, ujedno i koordinatorica projekta te učiteljica njemačkog jezika Željka Hutinski koje su prošlog tjedna boravile na aktivnostima učenja i poučavanja u Napulju u Italiji. Škola domaćin bila im je I.S.I.S. „L. De Medici“ u Ottavianu koja je pripremila niz aktivnosti za učitelje i učenike sudionike projekta vezane uz unaprjeđenje fluentnosti engleskog jezika u govoru i pismu. Uz učitelje iz Hrvatske, u aktivnostima su sudjelovali učenici i učitelji partnerskih škola iz Sjeverne Makedonije, Litve i Turske.

Sudionici projekta sudjelovali su radionicama pričanja priča – „Storytelling“ te su prezentirali svoj grad, državu i školu na engleskom jeziku, upoznali su se s teorijom i praksom inovativnih metoda poučavanja engleskog jezika, prisustvovali u nastavnom procesu te dogovorili sve daljnje aktivnosti vezane uz projekt.

U slobodno ih je vrijeme projektna koordinaorica Michelina La Marca upoznala s geografskim i kulturološkim osobitostima južne Italije, te su posjetile gradove Sorrento, Napulj, Amalfi i Vietri kao i arheološko nalazište - ruševine Pompeja.

Projekt vrijedan 100 tisuća eura u potpunosti je financiran u okviru programa Erasmus+ od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU, a na slijedeće dogovorene mobilnosti s učiteljima ukoliko epidemiološka situacija dozvoli putuju i učenici I. OŠ Varaždin.

Fotogalerija

 

Učiteljice I. osnovne škole Varaždin sudjelovale na usavršavanju u Napulju

Učiteljice I. Osnovne škole Varaždin usavršavale se u Italiji

 


I. Osnovna škola Varaždin