2015-03-09 16:01:43

Veljača na francuskom

Mjesec veljača bio je pun radionica i drugih aktivnosti na nastavi francuskog jezika. Učenici 7. i 8. razreda polagali su međunarodni ispit Delf. Učenici 4.razreda kušali francuski doručak u jednoj od pekara koja nudi francuska peciva. Učenici 7. razreda odigrali su kviz na temu Francuske

Nakon Svijećnice koju su proslavili 5.razredi, 23. i 24.veljače 2015., učenici 7. i 8. razreda polagali su međunarodni ispit Delf. Učenici 7. razreda polagali su pismeni dio ispita Delf A1, a učenici 8.razreda pismeni ispit Delf A2. Rezultate ćemo saznati tek krajem svibnja nakon usmenog dijela ispita u travnju.

U srijedu 25.veljače 2015. učenici 4.razreda kušali francuski doručak u jednoj od pekara koja nudi francuska peciva. Francuzi obično jedu slatka peciva za doručak, pa su i tom prigodom učenici naručili kroasane (croissants au chocolat), lisnato pecivo sa čokoladom i mliječni napitak. Tom prigodom obrađen je u ugodnoj atmosferi i strip na istu temu.

Istog dana, 25. veljače 2015. učenici 7. razreda odigrali su kviz na temu Francuske, gdje su morali dokazati svoje znanje na području zemljopisa, poznatih građevina, gastronomije, suvenira i simbola. Nagrada je bila odlična ocjena i brdo bombona (svaka ekipa dobila je između 37 i 42 bombona zavisno od broja bodova koje je zaradila).

 


I. Osnovna škola Varaždin