2015-05-22 14:49:10

Prvi festival matematike u Varaždinu

Ove godine je VI. osnovna škola iskoristila mogućnost da kao suorganizator organizira ovu posebnu manifestaciju za učenike osnovnih škola Varaždinske županije, od trećeg do osmog razreda. Najviše su u organizaciji doprinijele učiteljice Katica Kalajdžija iz VI. osnovne i Snježana Huđek iz I. osnovne škole. Sudeći prema interesu i odazivu ova manifestacija ima sigurnu budućnost i u našoj županiji.

15. 5. 2015. u VI. osnovnoj školi je održan PRVI FESTIVAL MATEMATIKE u Varaždinu koji se provodi pod sloganom VELIKA SMOTRA MATEMATIČKOG ZNANJA.

Prvi Festival matematike održan je u Puli prije 10 godina, zatim u Splitu i prije 3 godine u Lipiku. Sve navedene manifestacije provode se u organizaciji udruge CENTAR ZNANJA Pula i CENTAR ZNANJA Lipik pod vodstvom  predsjednika Nenada Kuzmanovića.

Na festivalu je sudjelovalo 107 ekipa i 179 pojedinačnih natjecatelja, istraživačke radove prezentiralo je 17 učenika. Veseli da je 100 učenika sudjelovalo na oba natjecanja, ekipnom i pojedinačnom. Podijeljene su 32 nagrade, 9 pehara, 36 medalja i 68 diploma.

Iz naše I. osnovne škole sudjelovalo je 28 učenika u ekipnom natjecanju, raspoređenih u 7 ekipa, te 54 učenika u pojedinačnom natjecanju. Učiteljice koje su pripremale svoje učenike za ovo natjecanje i pratile ih na samom natjecanju su: Verica Šilec, Nevenka Đurak, Marija Posavec, Valerija Malek, Nevenka Medvedović, Snježana Huđek i Marina Kopjar.

Učenici iz naše škole koji su postigli najbolje rezultate na pojedinačnom natjecanju su (navedeni su učenici do osvojenog 20. mjesta):

- iz 3. razreda:

Tonka Igrec – 5. mjesto

Luka Kranjčec – 6. mjesto

Dorijan Ferenec – 12. mjesto

Tara Fošnar – 13. mjesto

Martin Samobor – 15. mjesto

Ivan Vugrinec – 17. mjesto

Petar Drožđek – 20. mjesto

 

- Iz 4. Razreda:

Tina Milijaš – 14. mjesto

Tin Ladić – 19. mjesto

 

- iz 5. razreda:

Petrović Doria – 5. mjesto

Lukačević Dora – 9. mjesto

Posavec Jan – 14. mjesto

Lazar Nikola – 16. mjesto

 

- iz 6. razreda:

Ivana Šobak – 9. mjesto

Nika Vinković – 10. mjesto

Maja Kuzminski  - 15. mjesto

Mia Horvat – 18. mjesto

Matija Njegač – 19. mjesto

 

- iz 7. razreda:

Elena Škrapec – 5. mjesto

Rene Njegovec – 10. mjesto

Leona Salihović – 12. mjesto

Jana Čorko – 16. mjesto

Leona Vrtarić – 18. mjesto

 

Učenici iz naše škole također su se natjecali i u ekipnom natjecanju. Ekipe su se sastojale od po četiri učenika iz dva različita godišta. Postignuti rezultati su:

- ekipe učenika iz 3. i 4. razreda osvojile su 16. i 22. mjesto

- ekipe učenika iz 5. i 6. razreda osvojile su 10. i 15. mjesto

- ekipe učenika iz 7. i 8. razreda osvojile su 5. i 12. mjesto

 

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali na festivalu matematike!

 

Fotogalerija


I. Osnovna škola Varaždin