2015-06-16 19:16:00

Travanj i svibanj na francuskom: Potraga za blagom i francuska kuhinja

Za učenike 6.razreda tema mjeseca travnja bila je prehrambene navike u Francuskoj. U mjesecu svibnju tema je bila snalaženje u gradu, građevine i mjesta u gradu te kako objasniti put strancu. 

Učili su imenovati jela, namirnice i obroke. Potom su se upoznali s francuskim receptima. Krajem travnja bila je ključna aktivnost kojom su morali dokazati prethodno naučeno znanje, ali i naučiti nešto novo – kuhati na francuski način. Učenici su bili podijeljeni u ekipe za predjelo, glavno jelo i desert. Isprva su morali izabrati namirnice, potom pribor za kuhanje. Zatim su prionuli na kuhanje. Kad je jelo bilo gotovo, kušali su ga uz komentar na francuskom jeziku te su glasali za ocjene. Sva su jela bila lijepa izgledom, ali i vrlo ukusna.

U mjesecu svibnju tema je bila snalaženje u gradu, građevine i mjesta u gradu te kako objasniti put strancu. Da bi se utvrdilo i testiralo naučeno, učenici su u srijedu 27.svibnja 2015. krenuli u potragu za blagom po centru grada Varaždina te u ponedjeljak 1.lipnja 2015. završili s potragom. Obje ekipe su izvrsno surađivale u čitanju uputa koje su napisali njihovi suparnici. Kad su konačno došli do blaga u kutijicama su pronašli male simbolične poklone koje su jedni drugima darovali. Za obje aktivnosti učenici su dobili zavrijeđene petice. 

Fotogalerija


I. Osnovna škola Varaždin