2015-10-30 09:17:57

Tableti u nastavi matematike

Informacijsko-komunikacijska tehnologija sve više zauzima svoje mjesto u obrazovanju, stoga je vrlo važno osvijestiti učenike i pokazati im na koji se način tehnologija može koristiti u obrazovne svrhe. Projekt osuvremenjivanja nastavnog procesa i uvođenja tableta kao pomoćnog nastavnog sredstva započeo je u I. osnovnoj školi Varaždin. U projekt su uključeni učenici trećih i četvrtih razreda, a nastava uz pomoć tableta realizira se na 50% gradiva od ukupnog broja sati u polugodištu.

Iako je i dosad bila jedan od omiljenih predmeta, matematika je sada učenicima još zanimljivija i bolja te im omogućuje lakše i brže razumijevanje nastavnog sadržaja, aktivnije uključivanje u nastavni proces te učinkovitiju provjeru stečenih znanja s jasnim povratnim informacijama i objašnjenjima. Osim glavnog cilja projekta koji je dodatno motivirati učenike za matematičke sadržaje i na taj način utjecati na poboljšanje njihovog uspjeha, ovim načinom rada nastojimo nastavu učiniti zanimljivijom, kvalitetnijom i bližom učenicima.

Projekt „Modernizacija rada i osuvremenjivanje nastavnog procesa I. osnovne škole Varaždin primjenom IKT-a“ prošao je na natječaju HEP-a. Dobiveni iznos škola je uložila u kupnju tablet računala, a preostali dio tehnologije koji se koristi za realizaciju projekta donirao je Grad Varaždin koji je također podržao projekt. Projekt vodi učiteljica razredne nastave Tea Pavičić koja je osposobljena i educirana za rad s učenicima uz pomoć novih tehnologija. 

Fotogalerija


I. Osnovna škola Varaždin