2015-12-05 17:23:01

Kreativnim mišljenjem do znanja

Učenici sedmih razreda su 2. 11. 2015. predstavili svoj projekt Kreativnim mišljenjem do znanja s podnaslovom Alkohol razara pojedinca, obitelj i društvo. Kreativnost učenika u ovom projektu očitovala se u istraživanju  i sagledavanju socijalne pripovijetke Vjenceslava Novaka Iz velegradskog podzemlja s različitih stajališta. 

Takav pristup omogućio je učenicima da dođu do novih spoznaja, dubljih misli i pravilnih stavova, da se okušaju kao predavači, glumci, izvjestitelji, istraživači, voditelji, novinari, suci, savjetovatelji, pjesnici, mudraci, recitatori…Izvodeći projekt kao znanstveno-umjetnički program u predvorju škole, cilj nam je bio ne samo temeljito proučiti navedenu socijalnu pripovijetku kao lektirno djelo nego osvijestiti uzroke i posljedice konzumiranja alkohola, razviti socijalnu osjetljivost te zauzeti pravilne stavove spram negativnih utjecaja.      

Vjerujemo da je suradničko učenje nekolicine učenika pomoglo ostalima da bolje shvate ovu djelo, da pravilnije gledaju na ljude i svijet oko sebe te da budu hrabri i odlučni kada bude trebalo reći NE u životnim situacijama koje bi mogle dovesti u opasnost i njih i druge. Zahvaljujemo kolegicama Verici Vlahović koja je sve radne materijale izložila na školskim panoima, i Marini Kopjar koja je  obradila s učenicima podatke dobivene anketiranjem učenika.  

Ako smo dobivenim i pokazanim rezultatima svoga rada usmjerili makar jedno mlado biće u pravom smjeru, onda smo uspjeli.

Fotogalerija


I. Osnovna škola Varaždin