2020-01-16 21:34:27

Održana je eTwinning edukacija

U četvrtak 16.01. u računalnoj učionici I. osnovne škole Varaždin održana je eTwinning edukacija za učenike uključene u Erasmus+ projekte „Igrifikacijom do boljih rezultata“ i „Vseživljenske veščine“, a u sklopu kojih su pokrenuti istoimeni eTwinning projekti. Edukaciju su održale učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep, voditeljica navedenih eTwinning projekata i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta „Vseživljenske veščine“.

Osim 25 učenika edukaciji su prisustvovale i učiteljice članice projektnih timova prethodno spomenutih projekata. Prije ulaska u eTwinning svijet svi sudionici upoznati su s eTwinningovim kodeksom ponašanja, odnosno osnovnim pravilima koja pomažu da eTwinning ostane siguran i zabavan. Kako se učenici ne smiju samostalno registrirati na eTwinning, prijavu su izvršili prethodno pripremljenim korisničkim imenima i lozinkama. Nakon toga ušli su u siguran prostor platforme TwinSpace koja je vidljiva samo učiteljima i učenicima koji sudjeluju u projektu. Sudionicima su predstavljeni svi dostupni resursi platforme, poput postavljanja projektnih materijala na stranicu te korištenje foruma i brbljaonice za komunikaciju i suradnju članova projekta.

Kao početna aktivnost sa sudionicima dogovorena je izrada prezentacije kojom će se predstaviti svojim vršnjacima iz partnerskih škola. Još jednom učenici su upozoreni da se osim definiranih pravila za izradu prezentacija, pridržavaju eTwinningovog kodeksa ponašanja, posebice vezano uz intelektualno vlasništvo i objavljivanje privatnih podataka.

Fotogalerija


I. Osnovna škola Varaždin