2020-02-07 16:17:25

eTwinning radionica – „Poštuj sebe i druge u virtualnom svijetu“

U četvrtak 6. veljače, 18 učenika uključenih u Erasmus+ projekt „Vseživljenske veščine“ sudjelovalo je u još jednoj eTwinnig radionici. Cilj radionice bio je poticanje lijepog ponašanja i odgovornog komuniciranja na internetu putem foruma na Twinspace platformi. Radionicu su vodile učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta.

Radionica je započela predavanjem o poštivanju sebe i drugih u virtualnom svijetu prema nastavnim materijalima za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole preuzetih sa stranice Medijska pismenost. Obzirom da je zadatak učenika bio da se prezentacijom o sebi i svojem gradu predstave vršnjacima iz partnerskih škola odgovarajući na temu na forumu „Let's introduce ourselves“, nakon predavanja razvila se diskusija o pravilima lijepoga ponašanja i komuniciranja koja se primjenjuju kako u virtualnom tako i u stvarnom svijetu. Stoga je najveći naglasak bio na pravilu objavljivanja fotografija ili informacija o sebi ali i drugim osobama, pravilu navođenja izvora prilikom preuzimanja i objave sadržaja s interneta te o općenitom poštivanju svih sugovornika u virtualnoj zajednici.

Aktivno sudjelujući na ovoj radionici učenici su svojim primjereno izrađenim prezentacijama i odgovornom komunikacijom dali svoj doprinos boljem internetu, te tako nastavili provoditi aktivnosti povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta čiji je ovogodišnji slogan "Zajedno za bolji internet".

Fotogalerija


I. Osnovna škola Varaždin