Učenici 2. a, 2. b i 2. c razreda, zajedno sa svojim učiteljicama Vericom Šilec, Iatom Kocman i Nevenkom Đurak, sudjelovali su 21. listopada 2025. na izvanučioničkoj nastavi na imanju Požgaj u Velikom Bukovcu. Terenska nastava organizirana je u sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje.
Tijekom edukativne radionice učenici su imali priliku upoznati različite vrste žitarica od kojih se izrađuje kruh, kao i sastojke koji su potrebni da bi se umijesilo tijesto. Posebno ih je razveselila praktična aktivnost u kojoj su se okušali u izradi vlastitog peciva. Uz puno truda, brašna i dobre volje, mali su pekari ponosno oblikovali svoje prve kruščiće.
Osim što su proširili svoje znanje o žitaricama i procesu izrade kruha, učenici su kroz druženje i rad u prirodi razvijali zahvalnost za hranu koju svakodnevno imamo na stolu. Dan je protekao u vedrom raspoloženju, uz nova iskustva koja će dugo pamtiti.
Autorice: Verica Šilec i Iata Kocman
Učenici I. OŠ Varaždin na 16. satu povijesti iz Vukovara
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i žrtve Vukovara i Škabrnje naša je škola u petak, 14. 11. 2025., već tradicionalno započela,...


