Učenici 2. a, 2. b i 2. c razreda, zajedno sa svojim učiteljicama Vericom Šilec, Iatom Kocman i Nevenkom Đurak, sudjelovali su 21. listopada 2025. na izvanučioničkoj nastavi na imanju Požgaj u Velikom Bukovcu. Terenska nastava organizirana je u sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje.
Tijekom edukativne radionice učenici su imali priliku upoznati različite vrste žitarica od kojih se izrađuje kruh, kao i sastojke koji su potrebni da bi se umijesilo tijesto. Posebno ih je razveselila praktična aktivnost u kojoj su se okušali u izradi vlastitog peciva. Uz puno truda, brašna i dobre volje, mali su pekari ponosno oblikovali svoje prve kruščiće.
Osim što su proširili svoje znanje o žitaricama i procesu izrade kruha, učenici su kroz druženje i rad u prirodi razvijali zahvalnost za hranu koju svakodnevno imamo na stolu. Dan je protekao u vedrom raspoloženju, uz nova iskustva koja će dugo pamtiti.
Autorice: Verica Šilec i Iata Kocman
Poziv na javni događaj – AI mijenja svijet programiranja
Povodom obilježavanja Europskog tjedna programiranja 22. listopada. 2025. s početkom u 15 sati organiziramo međužupanijski online javni događaj pun...


