preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Hlapićev kviz povodom Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Magdalena Kišiček, 10. 11. 2021.

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige ovog ponedjeljka, 8.11. u našoj školskoj dvorani održan je Hlapićev kviz. Kako je sve izgledalo i tko je bio najuspješniji, pročitajte u nastavku!

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koja se održava od 1995. godine, a traje od 15. listopada do 15. studenog. Cilj manifestacije je poticanje čitanja i isticanje iznimne važnosti knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa.

Jedna od ovogodišnjih aktivnosti u našoj školi povodom Mjeseca hrvatske knjige je Hlapićev kviz koji je organizirala knjižničarka škole. U kvizu su sudjelovali učenici 3. razreda nakon čitanja i obrade Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića, prvog hrvatskog romana za djecu.  U kvizu je sudjelovalo ukupno 8 timova po 4 učenika.

Iako su svi prijavljeni timovi pokazali zavidno znanje o našem šegrtu Hlapiću, najuspješnije su bile učenice 3.c razreda, Laura Domislović, Sara Hojsak, Lota Juranko i Bela Orešković iz tima Čudesna šuma. Učenice su osvojile prigodne nagrade i diplome.

Čestitke najuspješnijima i zahvala svima na sudjelovanju u kvizu. 😊

Čitajmo i dalje!


Fotogalerija
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju