Francuska radionica kuhanja
Autor: Kamelija Habulin, 7. 5. 2015.
U srijedu 29.04.2015. održala se radionica kuhanja francuskih specijaliteta u blagovaonici naše škole za učenike 6.razreda. U mjesecu ožujku i travnju nastavna tema francuskog jezika bila je hrana.
Hrana kao tema je jedna od omiljenih učenicima, a obradile su se brojne teme vezane uz nju: obroci u Francuskoj, francuski tradicionalni jelovnik, naručivanje hrane u restoranu, kupovina namirnica u trgovini, anketa o omiljenoj hrani, zdrava prehrana te čitanje recepata francuskih specijaliteta.
Kao kruna svog tog napornog rada, učenici su se krajem travnja okupili u blagovaonici. Prvo su sami čitali i slijedili upute s recepata na francuskom jeziku, zatim sami pripremali poznate francuske specijalitete: jedno predjelo, jedno glavno jelo i jedan desert. Potom su ih kušali i ocijenili.
Svi učenici dobili su izvrsne ocjene zbog izvrsne suradnje, vrlo ukusnih, dobro pripremljenih i serviranih jela. Bravo svim kuharima!