preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Sjećanje na Vukovar - 6. sat povijesti iz Vukovara

Autor: Ana Ilić, 21. 11. 2015.

U mjesecu studenom naša se škola, već tradicionalno, uključuje u Videokonferenciju povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Ovaj projekt organizira i provodi Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara zajedno sa sedamnaest  osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Ove godine se  Videokonferencija  održala 16. 11. 2015. godine na varaždinskom FOI-u kao „Sat povijesti iz Vukovara – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“ s temom „Iseljena Hrvatska u Domovinskom ratu“. 

Videokonferenciju je pratilo petnaest učenika iz naše škole u pratnji ravnateljice Karmen Hans-Jalšovec i profesorice hrvatskoga jezika Ane Ilić. U program se izravno uključila naša učenica 8. razreda Ana Šestak s kraćim izlaganjem Iseljena Hrvatska, a potom je Kristina Pagon, učenica 7. razreda, kazivala domoljubne stihove O domovino draga, daleka – posvećene hrvatskim iseljenicima.

Sutradan su naši učenici i učitelji na glavnom varaždinskom trgu ispred Vijećnice palili svijeće, zajedno s ostalim građanima, a učenice 7. razreda  Kristina Pagon i Izabela Jagačić izvele su recital Balada o gradu na rijeci, posvećenu Siniši Glavaševiću.

Iako su o stradanjima u Vukovaru znamo puno toga, uvijek smo iznova dirnuti u ove dane sjećanja i dok su svijeće polako dogorijevale u sebi smo šaptali riječi pieteta i zahvale: „Nestaju u daljini posljednje zrake jesenjeg sunca, ali sjećanje na drage i hrabre ljude, ljude velikih djela, nikada neće nestati.“

Fotogalerija
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju