preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Financiran projekt „Djeca i znanost – Kako funkcionira svijet?“

Autor: Jelena Portner, 15. 12. 2015.

Na natječaju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dodijeljena je financijska potpora projektu naše škole „Djeca i znanost – Kako funkcionira svijet?“ u okviru izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola u području rada s darovitim učenicima. Projekat je financiran s 12000 kuna.

Cilj je ovog projekta omogućiti darovitim učenicima dodatne aktivnosti kojima bi se utjecalo na razvoj njihove sposobnosti znanstvenog mišljenja i razumijevanje prirode na temelju znanstvenih spoznaja.

Voditeljica projketa je psihologinja Jelena Portner Pavićević, a uključene su i dvije učiteljice razredne nastave Martina Bedeniković i Tatjana Posavec te učiteljica fizike Slavica Novotni.

Sudjelovat će učenici od 1 do 8 razreda.

Projekatom je predviđena identifikacijom darovitih učenika iz područja opće intelektualne darovitosti te radionice za učenike u kojima će iskustveno učiti o gravitacijskoj sili, upoznavati Sunčev sustav, istraživati svojstva vode, upoznati funkciju mozga, razumjeti perceptivne varke i još puno toga.

Jako se veselimo uspjehu naših učenika!
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju