Francuska radionica kuhanja
Autor: Kamelija Habulin, 20. 3. 2013.
U mjesecu veljači i ožujku nastavna tema francuskog jezika 6. razreda bila je hrana. Ta je tema jedna od omiljenih učenicima, a obradile su se brojne teme vezane uz nju: obroci u Francuskoj, francuski tradicionalni jelovnik, naručivanje hrane u restoranu, kupovina namirnica u trgovini, anketa o omiljenoj hrani, zdrava prehrana te čitanje recepata francuskih specijaliteta.
Kao kruna svog tog napornog rada, u ponedjeljak 8.04.2013. održala se radionica kuhanja francuskih specijaliteta u blagovaonici naše škole. Tada su učenici 6.razreda sami čitali i slijedili upute s recepata na francuskom jeziku, zatim sami pripremali poznate francuske specijalitete: jedno predjelo, jedno glavno jelo i jedan desert. Potom su ih kušali i ocijenili. Svi učenici dobili su izvrsne ocjene zbog izvrsne suradnje, vrlo ukusnih, dobro pripremljenih i serviranih jela. Bravo!