preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Podaci o projektu

Erasmus+ K2 projekt: "VSEŽIVLJENSKE VEŠČINE"

  • Koordinator: Sonja Tušek Podobnik
  • Voditelj projekta: dr.sc. Tea Pavičić Zajec
  • Trajanje projekta: 01.09.2019. - 31.08.2022.
  • Nositelj projekta: OŠ Bistrica ob Sotli
  • Projektni partner: I. OŠ Varaždin
  • Vrijednost projekta: 114 000 €
  • Projektni tim: dr.sc. Tea Pavičić Zajec, Sonja Tušek Podobnik, mr.sc. Tamara Ređep, Karmen Hans-Jalšovec. Stella Kulaš, Verica Šilec, Dina Zebec, Blaženka Pavlović, Nevenka Đurak, Tatjana Posavec, Božica Breški.

Vijesti/aktivnosti

Projektne aktivnosti_ prvo polugodište

Autor: Sonja Tušek - Podobnik, 2. 2. 2021. 17:02

Iako smo u prvom polugodištu bili malo online, te malo u školi, naši mali "erasmus" učenici 1. razreda provodili su projektne aktivnosti sa svojim učiteljicama Vericom Šilec i Nevenkom Đurak. Učenici 3. razreda također su bili aktivni na svojim projektnim aktivnostima sa svojom učiteljicom Sonjom Tušek Podobnik 

 [više]

Evaluacija projekta "Vseživljenske veščine" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tea Pavičić Zajec, 1. 6. 2020. 19:22

U svrhu evaluacije projekta članice projektnog tima mr. sc. Tamara Ređep i dr. sc. Tea Pavičić Zajec provele su istraživanje čiji je cilj bio odrediti stupanj ostvarenosti ciljeva projekta s obzirom na realizaciju projektnih aktivnosti tijekom prve godine trajanja projekta. Istraživanje je provedeno u svibnju 2020. godine na uzorku od ukupno 48 učitelja sudionika projekta (11 učitelja iz Italije, 14 iz Španjolske, 10 iz Slovenije i 13 iz Hrvatske). 

 [više]

Priručnik za učitelje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tamara Ređep, Tea Pavičić Zajec, 27. 5. 2020. 16:57

Priručnik „Vseživljenske veščine“ sastoji se od 4 radionice kojima je cilj usavršavanje životnih vještina kod učenika kako bi se direktno utjecalo na razvoj fine motorike, kreativnosti, spretnosti i snalažljivosti kod učenika. Također, ovim načinom rada ostvaruje se poticanje suradnje i zajedništva kod učenika te uočavanje važnosti grupnog rada kao ključa uspješnog poduzetništva. Priručnik je nastao u sklopu Erasmus projekta "Vseživljenske veščine".

 [više]

eTwinning radionica – „Poštuj sebe i druge u virtualnom svijetu“

Autor: Tamara Ređep, 7. 2. 2020. 16:17

U četvrtak 6. veljače, 18 učenika uključenih u Erasmus+ projekt „Vseživljenske veščine“ sudjelovalo je u još jednoj eTwinnig radionici. Cilj radionice bio je poticanje lijepog ponašanja i odgovornog komuniciranja na internetu putem foruma na Twinspace platformi. Radionicu su vodile učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta.

 [više]

Održana je eTwinning edukacija

Autor: Tamara Ređep, 16. 1. 2020. 21:34

U četvrtak 16.01. u računalnoj učionici I. osnovne škole Varaždin održana je eTwinning edukacija za učenike uključene u Erasmus+ projekte „Igrifikacijom do boljih rezultata“ i „Vseživljenske veščine“, a u sklopu kojih su pokrenuti istoimeni eTwinning projekti. Edukaciju su održale učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep, voditeljica navedenih eTwinning projekata i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta „Vseživljenske veščine“.

 [više]

U sklopu božićnog druženja održane i radionice vezane uz Erasmus+ projekt „Vseživljenske veščine“.

Autor: Sonja Tušek - Podobnik, 21. 12. 2019. 17:55

Nakon vesele priredbe odražne u utorak 17.12. 2019. u prostorima I.OŠ Varaždin, učenici, učitelji i roditelji mogli su se upoznati s glavnim ciljevima novog dvogodišnjeg Erasmus+ KA2 projekta. Kako su glavni ciljevi ovog projekta osnažiti životne vještine, učenici i roditelji okušali su se u dvije radionice koje su za njih pripremili članovi projektnog tima.

 [više]

U sklopu Erasmus+ projekta Vseživljenske veščine- Lifelong skills održana je prva mobilnost učitelja

Autor: Sonja Tušek - Podobnik, 10. 12. 2019. 18:46

U sklopu Erasmus+ projekta Vseživljenske veščine- Lifelong skills održana je prva mobilnost učitelja od 25. do 29. studenog 2019. u San Pietro Al Natisone u Italiji. Na mobilnosti koja je trajala pet dana, a  održana je u malom gradiću na slovensko - talijanskoj granici sudjelovale su uz partnere iz Italije, Španjolske, Slovenije i učiteljice Adriana Držajić, Nena Đurak i Sonja Tušek-Podobnik iz I. OŠ Varaždin.

 [više]

PROJEKTOM „VSEŽIVLJENSKE VEŠČINE“ UČENICI I. OŠ VARAŽDIN ULAZE U NOVI ERASMUS PROJEKT

Autor: Tea Pavičić Zajec, 4. 7. 2019. 19:53

I. OŠ Varaždin postaje partner u još jednom Erasmus projektu u sklopu kojeg će učitelji i učenici moći surađivati s partnerima diljem Europe i usavršavati svoje vještine i kompetencije. Projekt „Vseživljenske veščine“ vrijedan je 115.00,00 eura, a nositelj projekta je OŠ Bistrica ob Sotli iz Slovenije. Partnerske škole iz Hrvatske, Italije i Španjolske raditi će na usavršavanju životnih vještina pomoću kojih će se direktno utjecati na razvoj fine motorike kod učenika, njihove kreativnosti, spretnosti i snalažljivosti.

 [više]

 Logo projekta

Za potrebe projekta "Vseživljenske veščine" (eng. Long life skills) koji uključuje aktivnosti šivanja, kuhanja, izrade i oblikovanja predmeta od raznih materijala te sportskih igara, izrađen je logo projekta.


CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju