preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Podaci o projektu

Erasmus+ K2 projekt: "UKROTIMO KOMPETENCE 21. STOLETJA"

  • Koordinator/voditelj projekta: dr.sc. Tea Pavičić Zajec
  • Trajanje projekta: 01.09.2016. - 31.08.2019.
  • Nositelj projekta: OŠ Bistrica ob Sotli
  • Projektni partner: I. Osnovna škola Varaždin
  • Vrijednost projekta: 61 000 €
  • Projektni tim: Stella Kulaš, Sonja Tušek Podobnik, Verica Šilec, Draženka Kolonić, Karmen Hans Jalšovec, mr.sc. Tamara Ređep

 

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN I OŠ BISTRICA OB SUOTLI U ZAJEDNIČKOM ERASMUS PROJEKTU

Osim dobivenog Erasmus KA1 projekta s kojim škola kreće 1. kolovoza 2016., I. Osnovna škola Varaždin 1. rujna 2016. započinje trogodišnju suradnju sa slovenskom OŠ  Bistrica ob Sotli. Zajednička suradnja ovih škola realizirat će se putem Erasmus KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoljeća“ u kojem će sudjelovati učenici i učitelji slovenske i hrvatske škole. Projekt je vrijedan 60 000 eura koji će se dijeliti na dvije škole.

Glavni koordinator projekta je slovenska OŠ Bistrica ob Sotli na čelu s vrlo uspješnim i poduzetnim ravnateljem Bogomirom Marčinković, dok je I. OŠ Varaždin partner projekta koji će koordinirati učiteljica razredne nastave Tea Pavičić. Glavni cilj projekta je osposobiti i educirati učitelje kako bi postali IKT kompetentni te ponuditi nove module poučavanja čime bi sam proces odgoja i obrazovanja digli na višu razinu i približili se europskim učiteljima, a učenicima omogućili nastavu 21. stoljeća.

Tijekom projekta projektni timovi razvit će tri glavna modula obrazovanja uz pomoć korištenja novih tehnologija: prvi modul bit će namjenjen svim učiteljima u kojem će moći naučiti kako koristiti tablete kao pomoćno nastavno sredstvo u uvodnom (motivacijskom) dijelu sata; drugi i treći modul bit će namjenjen za učitelje razredne (predmetne) nastave gdje će učitelji praktično naučiti koristiti edukacijske platforme i aplikacije koje će moći koristiti u radu s učenicima. Stećena znanja i vještine slovenski učitelji razmjenjivat će sa hrvatskim kroz 12 međusobnih sastanaka i radionica, a u zadnjoj godini projekta u razmjenu će biti uključeni i učenici obiju škola.

Za potrebe realizacije i provedbe projekta, također su odobrena sredstva za kupnju potrebne tehnologije. Rezultati projekta biti će dostupni široj javnosti i predstvaljeni na dvije velike konferencije ( u Sloveniji i Hrvatskoj) te objavljeni u znanstveno istraživačkim radovima. Iako obje škole imaju educirane učitelje i iskustva u radu s novim tehnologijama, ovaj projekt uvelike će pridonijeti osuvremenjivanju nastavnog procesa i tako OŠ Bistricu ob Sotli i I. Osnovnu školu Varaždin približiti europskim školama 21. stoljeća.


IZ MEDIJA:

eVaraždin.hr


 

ODRŽAN PRVI PROJEKTNI SASTANAK U I. OŠ VARAŽDIN

 

Na početku projekta 8. rujna 2016. godine održan je prvi projektni sastanak  u I. osnovnoj školi Varaždin na kojem su sudjelovali partneri iz slovenske  osnovne škole  Bistrica ob Sotli (ravnatelj Bogomir Marčinković, računovotkinja Mihaela Požek) te članovi našeg projektnog tima (ravnateljica škole Karmen Hans-Jalšovec, koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec, učiteljica razredne nastave Draženka Kolonić i računovotkinja  škole Miljenka Drakulić). Na prvom projektnom sastanku detaljno smo proanalizirali prijavni obrazac s posebnom analizom financijskog dijela projekta, izradili plan  realizacije projektnih aktivnosti i definirali točno vrijeme aktivnosti koje ćemo provoditi za vrijeme trajanja projekta. Dogovorena su zaduženja za sve članove tima. Ravnatelji su odgovorni za sve aktivnosti u svim fazama projekta i za međunarodnu komunikaciju između partnera. Koordinatori timova su dobili zaduženje za upravljanje nad cijelim projektom, vođenje dokumentacije te provedbu evaluacije i diseminacije rezultata. Učitelji će  biti zaduženi za izradu tri modula obrazovanja, te uporabu IKT-tehnologije (tableta) u razredu sa svojim učenicima.

Budući da se projekt bazira na korištenju tablet računala za koja su nam odobrena sredstva u prijavnom obrascu, na prvom smo sastanku dogovorili koja tablet računala su potrebna za realizaciju projekta. Nakon zajedničkog dogovora, kupili smo 20 kvalitetnih Samsung tablet računala koje smo dali učiteljima na korištenje.Održan drugi projektni sastanak u Sloveniji

U petak, 4.11.2016. održan je drugi projektni sastanak Erasmus+ projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“ na kojem su sudjelovale projektne skupine OŠ Bistrica ob Sotli i I. OŠ Varaždin. Sastanak je održan u osnovnoj školi Bistrica ob Sotli koja je ujedno i glavni nositelj ovog trogodišnjeg projekta.

Na projektnom sastanku predstavljen je logotip projekta te diseminacijska web stranica na kojoj će se nalazite sva događanja i sve informacije vezane u projekt. Oba projektna tima sudjelovala su u kratkoj edukaciji o korištenju i postavljanju materijala na projektnu web stranicu.

Također, na sastanku su dogovorene daljnje aktivnosti u kojima će sudjelovati učitelji i djelatnici škola partnera kako bi stekli potrebne IKT kompetencije i postali učitelji 21. stoljeća. Prva planirana edukacija za sve djelatnike I. OŠ Varaždin biti će o korištenju pametnih ploča u nastavi te izradi digitalnih edukativnih materijala. Zainteresirani učitelji, dosad su imali prilike naučiti kako koristiti tablete u nastavi i izrađivati kvizove pomoću alata Kahoot i Plickers.

Iduća projektna aktivnost planirana je za prosinac 2016. u partnerskoj slovenskoj školi gdje će biti održana petodnevna edukacija za učitelje naše škole. 


Fotogalerija


POČELA PROVEDBA ERASMUS PROJEKTA SA SLOVENIJOM - PRVI MODUL OBRAZOVANJA USKORO GOTOV!

Realizacija trogodišnjeg Erasmus KA2 projekta slovenske OŠ Bistrica ob Sotli i I. osnovne škole Varaždin započela je izradom prvog od ukupno tri modula učenja. Novi moduli biti će namijenjeni učiteljima koji žele u svome radu koristiti nove tehnologije i na taj način nastavu učiniti zanimljivijom i bližom učenicima.

U sklopu prvog modula učitelji će naučiti kako koristiti tablet kao pomoćno nastavno sredstvo u uvodnom (motivacijskom) dijelu sata, koje aplikacije i platforme mogu koristiti za izradu zanimljivih i edukativnih kvizova te na koji način privući pažnju učenika na nastavno gradivo koje se obrađuje. Važno je ponovno naglasiti da spomenuti moduli obrazovanja ne podrazumijevaju korištenje tehnologije cijeli sat, već će se ona koristiti samo kao pomoćno motivacijsko sredstvo na početku ili na kraju sata – istaknula je Tea Pavičić Zajec, koordinatorica projekta.

Dosad je I. osnovna škola Varaždin imala jednu osobu educiranu za samostalno korištenje informacijsko – komunikacijske tehnologije u nastavi, a kroz provedbu projekta „Kompetenten, torej sem“, IKT kompetencije steći će još 4 učitelja škole koji će svoja znanja i iskustva prenositi drugim zainteresiranim učiteljima varaždinskih osnovnih škola.  

Kako bi svi koraci projekta bili dostupni i vidljivi, izrađena je zajednička web stranica projekta, a materijali i aktivnosti također će biti dostupni na diseminacijskoj platformi, facebook i etwinning profilu spomenutog projekta. 


IZ MEDIJA:

Varazdinski.hr


 

ODRŽANA PRVA AKTIVNOST UČENJA, POUČAVANJA I TRENINGA U SLOVENIJI

U okviru Erasmus+ KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“ u OŠ Bistrica ob Sotli održana je prva C1 aktivnost učenja, podučavanja i treninga. Na petodnevnoj edukaciji koja se održala od 5.12. do 10.12. 2016. sudjelovao je peteročlani projektni tim iz I. OŠ Varaždin: koordinatorica Tea Pavičić Zajec, učiteljice razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, Draženka Kolonić i Verica Šilec te učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš.

Članovi projektnih timova iz Slovenije i Hrvatske radili su na prvom modulu obrazovanja koji je namijenjen za svim učiteljima, a odabrane aplikacije služe za motivaciju učenika u uvodnom dijelu sata. Koristeći platforme Kahoot, Plickers, Nearpod i QR code učitelji će kreirati zabavne kvizove i zadatke pomoću kojih će učenici provjeriti svoje znanje ili ponoviti naučene sadržaje. Također, u sklopu C1 aktivnosti održane su edukacije na temu: „Igrifikacija po svijetu“, „Obrnuta učionica“, „Bloomova taksonomija“, „Svjetovni trendovi u obrazovanju“ te „Inovativno poučavanje 1:1“ održano od strane ravnatelja OŠ Bistica ob Sotli Bogomira Marčinkovića i koordinatorice projekta za Sloveniju Vanje Kolar Ivačič.

Nakon edukacija, učitelji su uživali u gastronomskim delicijama  slovenskog kraja te degustirali ukusna vina nastala na tom području. Zadnji dan održavanja aktivnosti bio je rezerviran za advent u Ljubljani u sklopu kojeg su učitelji imali prilike prošetati gradom, razgledati kulturne znamenitosti i upoznati se s povijesti toga grada. Druženje je završilo ukusnom večerom popraćeno veselom i toplom atmosferom.


Fotogalerija


ODRŽANA EDUKACIJA ZA PAMETNE PLOČE

 

U ponedjeljak, 16. 01. 2017. s početkom u 16:30 sati održana je prva edukacija za korištenje pametnih ploča u sklopu Erasmus+ KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“. Na edukaciji je sudjelovalo više od 20 učitelja i djelatnika I. OŠ Varaždin.

Edukaciju u trajanju od dva školska sata održao je Marko Krampač, djelatnik Alpha M-računala koji su ujedno i dobavljači tableta i pametnih ploča kupljenih za potrebe projekta. Sudionici edukacije imali su prilike vidjeti na koji se način pametna ploča može koristiti u odgojno-obrazovne svrhe te naučiti kako koristiti softver Work Space.

Iduća edukacija o korištenju pametniih ploča u nastavi za djelatnike I. OŠ Varaždin biti će organizirana već idući mjesec, a poseban naglasak bit će usmjeren na STEM područja.


Fotogalerija


 

ODRŽANA EDUKACIJA O KORIŠTENJU PAMETNE PLOČE U NASTAVI

U sklopu ERASMUS KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“, u ponedjeljak, 20.02.2017. s početkom u 16.00 sati održana je edukacija o korištenju pametne plače u nastavi. Edukacija je održana u I. OŠ Varaždin, a prisustvovali su učitelji predmetne i razredne nastave. Uz prezentaciju i prikaz WorkSpace alata, učitelji su imali prilike samostalno isprobati raditi na ploči te ponoviti znanje.

Edukaciju u trajanju od 4 školska sata održala je iskusna učiteljica Sonja Lušić Radošević, profesor mentor, a ujedno i vanjska suradnica za Profil-Klett i CARNet. Drugi dio edukacije održat će se 06.03.2017.

Fotogalerija


 

U I. OŠ VARAŽDIN predstavljen prvi modul obrazovanja

Kao rezultat ERASMUS KA2 projekta I. OŠ Varaždin i OŠ Bistrice ob Sotli, u četvrtak, 23. veljače predstavljen je prvi od ukupno tri modula obrazovanja. Modul obrazovanja predstavljen je učiteljima I. OŠ Varaždin, a podrazumijeva korištenje IKT alata u uvodnom dijelu sata s ciljem motivacije učenika za nastavne sadržaje određenog predmeta.

Na predstavljanju modula obrazovanja prisustvovali su glavni partneri projekta iz Slovenije na čelu s ravnateljem OŠ Bistrica ob Sotli, Bogomirom Marčinkovićem, a učitelji koji su sudjelovali u izboru IKT alata prošli su europske edukacije o korištenju tableta u nastavi.

Modul obrazovanja sastoji se od četiri obrazovna alata (Plickers, Kahoot, Nearpod i QR code) a predstavljale su ih učiteljice I. OŠ i članice projektnog tima Draženka Kolonić, Sonja Tušek Podobnik, Stella Kulaš i Verica Šilec. Učiteljice već koriste spomenute alate u nastavi i vrlo su zadovoljne njihovim učinkom na motivaciju učenika te reakcijom samih učenika na nastavnom satu. Učenici aktivnije sudjeluju u aktivnostima, a nastavni sadržaji su im zanimljiviji kada se prezentiraju pomoću tehnologije – naglasila je koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec.

S modernizacijom nastave škola je krenula još 2014. godine, a dobivanjem ovog projekta svakako smo napravili veliki iskorak u osuvremenjavanju nastavnog procesa. Škola sada ima oko 40-tak tablet računala i 8 pametnih ploča, a učitelji su motivirani te se redovito educiraju i na taj način stiču potrebna iskustva i kompetencije – rekla je ravnateljica škole Karmen  Hans – Jalšovec.  

Današnje generacije učenika odrastaju uz tehnologiju koja je već polako počela zauzimati svoje mjesto i u obrazovanju. Da bi nastava potpomognuta tehnologijom bila uspješna i ostvarivala zadane obrazovne ciljeve, potrebno je osposobiti učitelja za njezino korištenje. Cilj ovog projekta je kroz tri modula obrazovanja educirati što veći broj zainteresiranih učitelja iz Varaždina i šire kako bi stekli kompetencije potrebne za korištenje tehnologije u nastavi. Edukacije će se bazirati na radionicama u sklopu kojih će učitelji korak po korak moći naučiti kako se izrađuju kvizovi i digitalni materijali pomoću već testiranih IKT alata – objasnila je Tea Pavičić Zajec


Fotogalerija


Iz medija:

Varazdinski.hr

Varaždinske vijesti

eVaraždin.hr


Održan treći projektni sastanak u Sloveniji

Treći projektni sastanak u sklopu Erasmus KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“ održan je u subotu, 6. svibnja 2017. godine u Podčetrtku. Sastanku su prisustvovali ravnateljica škole Karmen Hans – Jalšovec, koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec te dvije učiteljice razredne nastave Draženka Kolonić i Verica Šilec, dok se od partnerske škole sastanku priključilo 5 člana: Bogomir Marčinković, ravnatelj OŠ Bistrica ob Sotli, Vanja Kolar Ivačić, koordinatorica projekta za Sloveniju te učitelji Ksenja Belina, Stane i Andreja Dragovan.

Na sastanku je provedena evaluacija dosadašnjih projektnih aktivnosti te se raspravljalo o prioritetnim aktivnostima koje moramo odraditi u razdoblju do 31.12.2017. godine. Posebnu pažnju posvetili smo priručniku namijenjenom za prvi modul obrazovanja. Slovenski partneri bili su jako zadovoljni izgledom priručnika i svim aktivnostima koje je hrvatski tim učitelja dosad odradio u sklopu ovog projekta. Nakon ručka, koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec održala je kratku edukaciju o korištenju IKT alata Spiral u obrazovne svrhe.

Nakon održanog sastanka posjetili smo 3. festival vina i čokolade, uživali u slatkoj čokoladi i finim kapljicama, na večeri dogovorili posljednje detalje oko naših daljnjih susreta i sretno se vratili u naš Varaždin. 


Fotogalerija


ODRŽANA DRUGA AKTIVNOST UČENJA I POUČAVANJA U VARAŽDINU

 

Eramus KA2 projekt „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“ uspješno se provodi drugu godinu na I. OŠ Varaždin, a kao rezultat projekta nastao je priručnik za Prvi modul obrazovanja koji je namijenjen za korištenje svim učiteljima u osnovnim školama. Prvi modul obrazovanja sastoji se od 4 IKT alata koji služe za motivaciju učenika ili provjeru njihova znanja.

Nova faza projekta započela je aktivnošću učenja i poučavanja (C3) u sklopu koje su partneri iz Slovenije boravili u Varaždinu u periodu od 30.10. do 4.11. 2017. Dogovorena je razrada daljnjih projektnih aktivnosti te su odabrani novi IKT alati za drugi modul obrazovanja.

Projekt pridonosi unaprjeđenju odgojno - obrazovnog sustava i razvoju inovativnih metoda poučavanja o čemu je bilo riječi tijekom edukacije učitelja i nastavnika I. osnovne škole Varaždin. Viša savjetnica iz AZOO, Ivona Nakić-Vojnović naglasila je kako je vrlo važno koristiti nove tehnologije u nastavi, no da se one moraju koristiti ciljano i svrsishodno, dok je viša savjetnica za kemiju Olgica Martinis održala predavanje za učitelje I. OŠ Varaždin i njihove projektne partnere iz Slovenije na temu inovativnih načina poučavanja u prirodoslovlju.

Tijekom projekta koji je financiran od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU projektni tim razviti će još dva modula obrazovanja koji će biti dostupni svim učiteljima osnovnih i srednjih škola – naglasila je dr.sc. Tea Pavičić Zajec – koordinatorica projekta.


Fotogalerija


 

Održana četvrta aktivnost učenja poučavanja i treninga

 

U sklopu Erasmus KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“ održana je četvrta po redu aktivnost učenja, poučavanja i treninga u sklopu koje su se učitelji I. osnovne škola Varaždin educirali u slovenskoj OŠ Bistrica ob Sotli o načinima korištenja IKT alata u nastavi. Aktivnost je održana u periodu od 12.2. do 17.2.2018., a na njoj je sudjelovala školska projektna koordinatorica Tea Pavičić Zajec, učiteljice razredne nastave Draženka Kolonić, Sonja Tušek Podobnik i Verica Šilec te učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš. Učitelji su se upoznali s teorijom i praksom inovativnih načina poučavanja korištenjem edukativnih IKT alata, samostalno osmišljavali i izrađivali digitalne obrazovne materijale te dogovorili daljnje korake suradnje u sklopu projektnih aktivnosti.

Kako je upoznavanje s gastro delicijama projektnih zemalja neizostavna stavka svakog projekta, učitelji I. OŠ Varaždin i ovoga su puta uživali u finim jelima i specijalitetima slovenskog kraja Bistrica ob Sotli.

Također, u sklopu projekta, projektni tim učitelja I. OŠ Varaždin kreće s prvim ciklusom edukacija namijenjenim svima zainteresiranim učiteljima osnovnih škola varaždinske županije, a s ciljem predstavljanja IKT alata koji su sastavni dio prvog modula obrazovanja. 


Fotogalerija


Održana edukacija o inovativnim načinima poučavanja u prirodoslovlju

 

U utorak, 10.4.2018. na I. osnovnoj školi u Varaždinu održana je radionica pod nazivom „Inovativni načini poučavanja u nastavi prirodoslovlja“. Radionica je organizirana u sklopu Erasmus KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“, a voditeljica radionice bila je viša savjetnica za kemiju Olgica Martinis. Na radionici su sudjelovali učitelji razredne i predmetne nastave, a pridružila se i viša savjetnica za razrednu nastavu Ivona Nakić Vojnović. U sklopu radionice, učitelji su izvodili razne pokuse te na primjerima iz prakse naučili kako povezivati nastavne teme iz pojedinih predmeta.


Fotogalerija


Nastava 21. Stoljeća: zajedničkom suradnjom I. OŠ Varaždin i OŠ Bistrice ob Sotli učenici uče na moderan način

 

U sklopu Erasmus KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“, učenici i učitelji I. OŠ Varaždin sudjelovali su na aktivnosti učenja, poučavanja i treninga u partnerskoj školi Bistrica ob Sotli u periodu od 15.10. do 20.10. 2018.

Obzirom da je glavni cilj projekta razvijanje IKT kompetencija kod učitelja te izrada novih modula obrazovanja s ciljem implementacije novih tehnologija u nastavni proces, cilj ove aktivnosti bio je primijeniti dosadašnja znanja i stečene vještine u nastavi te učenicima prikazati nastavni proces dostojan nastavi 21. stoljeća. Koristeći se tablet računalima, pametnim ekranima, digitalnim mikroskopom i drugim IKT pomagalima, učenici OŠ Bistrice ob Sotli i I. OŠ Varaždin usvajali su nove nastavne sadržaje, ali i ponavljali one već naučene. Kombinacijom modernih metoda poučavanja i tradicionalnog pristupa te neizostavnog praktičnog rada, učenici su se upoznali s najmodernijim načinom poučavanja koji se koristi u naprednim europskim zemljama – rekla je školska projektna koordinatorica dr.sc. Tea Pavičić Zajec.

Tijekom dvogodišnjeg rada na ovom projektu, ukupno 12 učitelja I. OŠ Varaždin i  OŠ Bistrice ob Sotli stručno se usavršavalo koristeći najmoderniju IKT tehnologiju te više od 15 digitalnih alata i aplikacija, pri čemu su razvijeni novi moduli obrazovanja popraćeni priručnikom i popratnim materijalima.

Na mobilnosti je, osim ravnateljice škole Karmen Hans Jalšovec, sudjelovalo petero učitelja (Tea Pavičić Zajec, Stella Kulaš, Sonja Tušek Podobnik, Draženka Kolonić, Verica Šilec) i desetero učenika trećih, četvrtih i petih razreda (Lovro Ledenko, Sofia Novačić, Lucija Bijažić, Klara Šimpović, Filip Habek, Dina Hlebar, Tonči Ahmetović, Anai Marcijuš, Mia Ferenec, Nikola Kušter).

Tijekom posjeta u Sloveniji, učenici su upoznali Bistricu ob Sotli, Podčetrtek, uživali na imanju jabuka, posjetili čokoladarnicu, Kuću priča i vještica, pogledali 7D film, opustili se u bazenima Olimija te posjetili Jelenov greben gdje su bili u planetariju i učili o Sunčevom sustavu. Svaki dan učenici i učitelji uživali su i u bogatoj gastro ponudi domaćih jela naših projektnih partnera.


Fotogalerija


Učenici i učitelji iz Slovenije usavršili svoje IKT kompetencije u I. OŠ Varaždin

U sklopu Erasmus KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoljeća“ deset učenika i četiri učitelja iz Slovenije posjetili su I. OŠ Varaždin te se u periodu od 18.3. do 23.3. upoznali s novim IKT alatima.

Cilj projekta je izrada edukativnih modula obrazovanja koji će biti namijenjeni svim učiteljima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Tijekom ove projektne godine, projektni timovi OŠ Bistrice od Sotli iz Slovenije i I. OŠ Varaždin radili su na posljednjem, trećem modulu obrazovanja koji uključuje edukativne IKT alate koji učenike potiču na kreativno stvaralaštvo pri čemu oni postaju aktivni kreatori nastavnih sadržaja. Nakon što su alati Draw your game, Poster art, Explain Everything, Story Jumper i Scratch testirani u razrednim odjelima od strane učitelja, učenici iz Slovenije samostalno su izrađivali svoje digitalne priče, postere i prezentacije, a naučili su i kako koristiti digitalni mikroskop te programirati pomoću mišobota – rekla je koordinatorica projekta dr.sc. Tea Pavičić Zajec.

Osim projektnih aktivnosti u školi, gosti iz Slovenije uživali su u razgledu grada Varaždina, posjetili Loomini centar gdje su pogledali 3D film i zabavljali se u kuglani te proljetnu subotu proveli u društvu domaćih životinja kod OPG-a Požgaj.

Ovo je bila posljednja mobilnost u sklopu ovog projekta, a završna konferencija na kojoj će biti predstavljeni svi rezultati projekta i moduli obrazovanja održati će 8.5.2019. godine u dvorani hotela Park u Varaždinu.


Fotogalerija


Iz medija:

eVaraždin

Varaždinske vijesti

Varazdinski.hr

Posavski Obzornik


Održana završna konferencija ERASMUS projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“

U srijedu, 8.5.2019. u konferencijskoj dvorani hotela Park održana je završna konferencija Erasmus projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“ čiji je nositelj OŠ Bistrica ob Sotli na čelu s ravnateljem Bogomirom Marčinkovićem i kooridnatoricom projekta Vanjom Kolarek Ivačić.

Ovim trogodišnjim projektom koji je započeo 2016. godine OŠ Bistrica b Sotli po prvi puta započinje suradnju s I. osnovnom školom Varaždin na čelu s ravnateljicom škole Karmen Hans – Jalšovec i školskom projektom koordinatoricom Teom Pavičić Zajec.

Tijekom realizacije projektnih aktivnosti, učitelji OŠ Bistrice ob Sotli i I. OŠ Varaždin usavršili su svoje IKT kompetencije te radili na razvijanju modula obrazovanja koji podrazumijevaju korištenje novih tehnologija (tableta, pametnih ploča) kao pomoćnog nastavnog sredstva u odgojno – obrazovnom procesu.

Na konferenciji na kojoj je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, ravnatelji varaždinskih OŠ, projektni partneri I. OŠ Varaždin iz Cipra, Italije, Portugala i Njemačke te učitelji predstavljeni su priručnici za učitelje koji su nastali kao rezultat projekta. Priručnici se sastoje od motivacijskog, kolaboracijskog i kreativnog modula obrazovanja koji će svakom učitelju na vrlo jednostavan i pregledan način pomoći pri osuvremenjivanju nastavnog procesa.

Autori hrvatskog priručnika su dr.sc. Tea Pavičić Zajec, koordinatorica projekta i mr.sc. Tamara Ređep članica projektnog tima, dok su učitelji I. OŠ Varaždin radili na testiranju odabranih IKT alata i prijedlozima aktivnosti koji se također nalaze u priručniku. Priručnik je izdan od strane izdavačke kuće Profil Klett te će biti dostupan svim učiteljima – rekla je školska projektna koordinatorica Tea Pavičić Zajec.


Fotogalerija


Iz medija:

eVaraždin.hr

Varaždinski.hr


Održana edukacija o korištenju e-porfolia

U sklopu ERASMUS KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“, u srijedu, 29.05.2019. s početkom u 16.00 sati održana je edukacija o kreiranju e-portfolia i mogućnostima njegove primjene. Edukacija je održana u I. OŠ Varaždin, a prisustvovali su učitelji razredne i predmetne nastave. Na radionici učitelji su samostalno isprobali osnove korake pri izradi e-portfolia temeljenog na sustavu otvorenoga koda Mahara, te mogućnost njegovog povezivanje sa sustavom Mozilla Backpack i implementaciju osvojenih znački. Voditeljica radionice bila je učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep, članica projektnog tima ERASMUS KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoletja


CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju