preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Podaci o projektu

Erasmus K1 projekt: "KROZ VRATA EUROPE DO ŠKOLE BUDUĆNOSTI“ 

Koordinator projekta: dr. sc. Tea Pavičić Zajec


Vijesti/aktivnosti

Aktivnosti projekta „Kroz vrata Europe do škole budućnosti“ uspješno realizirane u Španjolskoj i Sloveniji

U sklopu Erasmus+ projekta „Kroz vrata Europe do škole budućnosti“ I. osnovna škola Varaždin poslala je na edukacije i učenje kroz primjere dobre prakse petero učitelja škole. Učiteljice razredne nastave Tatjana Posavec, Nevenka Đurak i Blaženka Pavlović od 15. do 20.10. 2018. godine učile su od slovenskih partnera OŠ Bistrice ob Sotli kako koristiti pametne ploče u nastavi obrazovnih predmeta te na koji način samostalno izrađivati digitalne nastavne sadržaje. Ravnatelj škole, Bogomir Marčinković pripremio je za naše učitelje i dva ogledna predavanja u sklopu kojih su se učitelji mogli upoznati s najboljim primjerima korištenja informacijsko – komunikacijske tehnologije i u radu s učenicima s posebnim potrebama.

Prošlog tjedna, od 1.12. do 8.12. 2018. učiteljica razredne nastave dr.sc. Tea Pavičić Zajec i učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš boravile u OŠ Bernardino Perez, Valencia de don Juan u Španjolskoj gdje su se također kroz job shadowing aktivnost upoznale s obrazovnom metodologijom partnerske škole te naučile kako koristiti IKT alate u svrhu ocjenjivanja i vrednovanja znanja učenika. Koordinator projekta Justo Lopez pripremio je bogat program te omogućio našim učiteljima sudjelovanje u svim oblicima odgojno – obrazovnog rada škole. 

Osim školskih aktivnosti, učitelji su se upoznali s kulturno – povijesnim znamenitostima Slovenije i Španjolske te posjetili i razgledali njihove glavne gradove. Sve aktivnosti u sklopu projekta financirane su iz Europskih fondova, a odobrene od strane Agencije za mobilnost i programe EU – rekla je školska projektna koordinatorica dr.sc. Tea Pavičić Zajec.


Fotogalerija


I. OŠ Varaždin u novu školsku godinu s 6 projekata

Osim postojećih projekata, I. osnovna škola Varaždin ove godine počinje s četiri nova Erasmus projekta te ponovno svojim učenicima otvara vrata Europe. Svi projekti odobreni su od strane Agencije za mobilnost i programe EU, a financirani su sredstvima iz Europskih fondova.

U sklopu novih projekata 5 učitelja škole stručno će se educirati i učiti iz primjera dobre prakse od partnerskih kolega iz Slovenije i Španjolske, dok će učenici osmišljavati i izrađivati edukativne igre, naučiti kako koristiti IKT u obrazovne svrhe te razvijati IKT kompetencije. Zahvaljujući dobivenim projektima, više od 30 učenika otputovati će u Sloveniju, Španjolsku, Portugal, Njemačku i Italiju. Škola po prvi puta postaje nositelj Erasmus KA2 projekta čija je ukupna vrijednost 89.280,00 eura. Projektne prijave je pisala i pripremala školska projektna koordinatorica dr.sc. Tea Pavičić Zajec.


Iz medija:

eVaraždin

Varazdinski.hr


CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju