preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > eTwinning
eTwinning

 je zajednica škola u Europi. Putem eTwinning platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

eTwinning


Kodeks ponašanja

Mole se svi učitelji i učenici da prije uključivanja u projekte prouče Pravila za eTwinnere  koja nam pomažu da eTwinning ostane siguran i zabavan.

 

vijesti

Projekt "Gamification to better results - Teach me how to play" dobio eTwinning Nacionalnu oznaku kvalitete

Autor: Tamara Ređep, 15. 10. 2021. 10:49

U sklopu Erasmus projekta "Igrifikacijom do boljih rezultata - Nauči me igrati", a u svrhu diseminacije projektnih rezultata, pokrenut je eTwinning projekt na kojem su radili učenici i učitelji škola sudionica projekta (I. OŠ Varaždin, Osnovna škola Bistrica ob Sotli iz Slovenije i CEIP -a Bernardino Perez iz Španjolske). U sklopu projektnih aktivnosti učenici su zajedno sa svojim učiteljima stvarali obrazovne igre koje sadrže sadržaje iz povijesti, geografije i kulture zemlje iz koje dolaze. Etwinning projekt vodila je članica projektnog tima mr.sc. Tamara Ređep, a za svoj osobni angažman na projektu nagrađena je Nacionalnom oznakom kvalitete (Quality Label) koju dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe EU. 

 [više]

Webinar „Predstavljanje eTwinning škole“

Autor: Karmen Hans - Jalšovec, 2. 2. 2021. 11:22

I. osnovna škola Varaždin dobila je oznaku „eTwining škole“ za šk.g. 2020./21.Tim povodom pružila  nam se  mogućnost predstaviti školu, primjere dobre prakse, Erasmus + i  eTwining  projekte, seminare predavanja i radionice koje smo proveli  kao i  materijale koji se nalaze na web stranicama u ciklusu webinara koje predstavljaju ustanove sa dobivenom oznakom.

 [više]

Održana je edukacija „Upotreba eTwinninga"

Autor: Jelena Portner, 30. 10. 2020. 19:26

U okviru Erasmus+ KA01 projekta „Pokretači budućnosti“, 28.10.2020. u prostoru I.osnovne škole Varaždin, održana je edukacija za članove projektnog tima pod nazivnom „Upotreba eTwinninga“.

 [više]

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN dobitnica je oznake eTwinning škole za 2020. – 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmen Hans - Jalšovec, 17. 3. 2020. 13:16

S ponosom objavljujem kako je I. OŠ Varaždin zadovoljivši sve postavljenje kriterije dobila oznaku eTwinning škole. Time se škola pridružila zajednici škola koje nose oznaku eTwinning škole i prepoznate su kao predvodnice u područjima kao što su: digitalna praksa, praksa eSigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji, promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja, promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima. 

 [više]

eTwinning radionica – „Poštuj sebe i druge u virtualnom svijetu“

Autor: Tamara Ređep, 7. 2. 2020. 16:17

U četvrtak 6. veljače, 18 učenika uključenih u Erasmus+ projekt „Vseživljenske veščine“ sudjelovalo je u još jednoj eTwinnig radionici. Cilj radionice bio je poticanje lijepog ponašanja i odgovornog komuniciranja na internetu putem foruma na Twinspace platformi. Radionicu su vodile učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta.

 [više]

Održana eTwinning radionica – „Kako postati dobar europski građanin“

Autor: Tamara Ređep, 30. 1. 2020. 20:05

U sklopu Erasmus+ projekta „Innovative Schools Together“, u četvrtak 30.siječnja primjenjujući komunikacijske alate eTwinning platforme održana je radionica o pitanjima vrijednosti u Europi. Radionicu su vodile učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš, koordinatorica projekta i učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep, članica projektnog tima.

 [više]

Održana je eTwinning edukacija

Autor: Tamara Ređep, 16. 1. 2020. 21:34

U četvrtak 16.01. u računalnoj učionici I. osnovne škole Varaždin održana je eTwinning edukacija za učenike uključene u Erasmus+ projekte „Igrifikacijom do boljih rezultata“ i „Vseživljenske veščine“, a u sklopu kojih su pokrenuti istoimeni eTwinning projekti. Edukaciju su održale učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep, voditeljica navedenih eTwinning projekata i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta „Vseživljenske veščine“.

 [više]

Pokrenut je eTwinning projekt „Vseživljenske veščine (Lifelong skills)“

Autor: Tea Pavičić Zajec, 21. 11. 2019. 14:18

Kao i za projekt Igrifikacijom do boljih rezultata - nauči me igrati, u sklopu Erasmus projekta, pokrenut je eTwinning projekt Vseživljenske veščine (Lifelong skills) na kojem će raditi učenici i učitelji škola sudionica, a projekt će voditi članica projektnog tima, mr.sc. Tamara Ređep. U svrhu diseminacije projektnih rezultata i poticanje međusobne suradnje na eTwinning platformi partnerske škole dijeliti će svoje materijale vezano uz projektne aktivnosti.

 [više]

Pokrenut je eTwinning projekt „Igrifikacijom do boljih rezultata“

Autor: Tea Pavičić Zajec, 24. 9. 2019. 16:21

U sklopu istoimenog Erasmus projekta, a u svrhu diseminacije projektnih rezultata, pokrenut je eTwinning projekt na kojem će raditi učenici i učitelji škola sudionica, a projekt će voditi članica projektnog tima, mr.sc. Tamara Ređep. eTwinning platforma namijenjena je svim odgojno – obrazovnim djelatnicima koji rade u školama i dječjim vrtićima, a putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

 [više]

Oznaka kvalitete Erasmus+ projektu „Connected with the Environment“

Autor: Draženka Kolonić, 24. 9. 2019. 09:24

S početkom nove školske godine završen je dvogodišnji  ekološki Erasmus+ KA2 projekt „Connected with the Environment“. Za uspješnost provedbe i vidljivost rezultata na platformi eTwinning učenici naše škole koji su bili u eko timovima i koordinatorica projekta Draženka Kolonić  nagrađeni su Oznakom kvalitete (Quality Label) za projekt koju dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe EU.

 [više]

 CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju