preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

„ Zajedno do inovacija“ – još jedan Erasmus+ projekt odobren I. osnovnoj školi Varaždin

Innovative Schools Together“ još je jedan u nizu Erasmus+ projekata odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije I. osnovnoj školi u Varaždinu. Projekt vrijedan 150 tisuća eura usmjerenih na mobilnosti učenika i učitelja te osuvremenjivanje nastave trajat će dvije godine. Nositelj projekta je Lykavittos K.A Elemetary School iz Cipra, dok su partnerske škole uz I. osnovnu školu, osnovne škole iz Italije, Portugala i Njemačke.

„Učenici će imati priliku uz pomoć svojih učitelja razvijati svoje komunikacijske, jezične i IKT vještine te putovati u partnerske zemlje te tako unaprijediti interkulturalne kompetencije. Učitelji će svoja stečena znanja tijekom projekta primijeniti u radu s učenicima te na taj način nastavu učiniti inovativnijom i zanimljivijom.“– rekla nam je koordinatorica projekta učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš.

Projektni tim uz koordinatoricu projekta Stellu Kulaš čine učiteljice razredne nastave Tea Pavičić Zajec, Sonja Tušek Podobnik, Verica Šilec i Draženka Kolonić dok će projektne aktivnosti tijekom cijelog projekta pratiti ravnateljica Karmen Hans-Jalšovec.


Prvi projektni sastanak projekta KA2 “Innovative Schools Together” roditelja, učenika i projektnog tima

Dana 24.09. 2018. godine na I. OŠ održan je prvi projektni sastanak Erasmus+ KA2 projekta “Innovative Schools Together” na kojem su prisustvovali svi roditelji i učenici koji sudjeluju u projektu, te projektni tim učitelja, ravnateljica i koordinatorica projekta. 
Svim prisutnima se obratila ravnateljica škole Karmen Hans-Jalšovec a nakon pozdravne riječi je koordinatorica projekta Stella Kulaš svima prisutnima predstavila projekt, partnerske škole iz Cipra, Njemačke, Italije i Portugala te ciljeve i rezultate projekta. 
Svi prisutni roditelji potpisali suglasnost za sudjelovanje svoje djece u projektu te privole za korištenje osobnih podataka i fotografija u svrhu promicanja projekta i diseminacije.
Dogovoren je i daljnji način komunikacije projektnog tima i učenika te slijedeći sastanak i aktivnosti projekta. 
 


Projektni tim učenika sastao se 3. listopada na svojem prvom sastanku te su odmah prionuli na posao. Koordinatorica projekta  učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš upoznala ih je sa digitalnom aplikacijom Logo maker te svi zajedno uz oluju ideja pokusali napraviti svoj Logo projekta “Innovative Schools Together”. Naučili su što je logo i kako se izrađuje te što valja imati na umu tokom izrade. U svojoj su aktivnosti uživali pa su neki od učenika napravili nekoliko verzija. Na slijedećem sastanku ćemo izabrati najbolji i poslati ga svojim kolegama iz partnerskih zemalja. Jedva čekamo!


Fotogalerija


 

Učiteljice I.OŠ Varaždin usavršavale se na Cipru

U sklopu Erasmus+ projekta “Innovative Schools Together” dvije učiteljice I.OŠ Varaždin, učiteljica razredne nastave Tea Pavičić Zajec i koordinatorica projekta učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš sudjelovale su na aktivnostima učenja poučavanja i treninga učitelja u Lykavittos K.A osnovnoj školi u Nikoziji na otoku Cipru.

Aktivnost je održana od 5.-10. studenog 2018. godine, a sudjelovali su učitelji i učiteljice iz partnerskih škola iz Cipra, Portugala, Italije i Njemačke.

Sudionici projekta upoznali su se s teorijom i praksom korištenja inovativnih metoda poučavanja, prisustvovali su nastavnom procesu, upoznali nove digitalne alate te dogovorili sve daljnje aktivnosti vezane uz projekt. U slobodno vrijeme su ih projektni koordinator Andreas Kouris i ravnateljica škole Eleana Stylianou upoznali sa geografskim i kulturološkim osobitostima otoka Cipra te su posjetili gradove Larnaku, Limassol i Lefkaru te arheološko nalazište božice Afrodite - drevni grad Amathounta.

Projekt vrijedan 150 tisuća eura u potpunosti je financiran u okviru programa Erasmus+ od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU, a na slijedeće dogovorene mobilnosti s učiteljima putuju i učenici I. OŠ Varaždin.


Fotogalerija


Oglasna ploča
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 439509
Ovaj mjesec: 4780
Ovaj tjedan: 1812
Danas: 7
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju