preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Aktivni eTwinning projekti_ šk.god. 2021./2022.

1. Projekt: Vseživljenske veščine (Lifelong skills) 

Voditelj: mr.sc. Tamara Ređep


2LEARNING AND IMPROVING FLUENT ENGLISH

Voditelj: mr.sc. Tamara Ređep, Stella Kulaš


 


Provedeni eTwinning projekti

Provedene eTwinnning aktivnosti

Naziv projekta: Xmas in the shoebox

Godina projekta: 2015.

Voditelj projekta: Sonja  T. Podobnik

Opis projekta:

Xmas in the shoebox je projekt namijenjen vrtiću i osnovnoj školi kroz koji će djeca razmijeniti božićne običaje, ukrase i poklone koji će biti upakirani u kutiji za cipele. Način na koji se projekt provodi modulira se prema vještinama učenika koji će biti u kontaktu s učenicima iste dobi. Učenici i roditelji će kroz niz radionica napraviti tradicionalne ukrase našeg kraja. Izradit će i čestitku u kojoj će opisati sebe prijatelju kojemu šalje čestitku.

Cilj projekta je da učenici upoznaju običaje vezane uz Božić u drugim zemljama , a isto tako da naše običaje predstave učenicima u Italiji. Također će učenici vježbati pisanu komunikaciju na stranom jeziku u ovom slučaju na engleskom.

U projektu sudjeluje 19 učitelja i njihovi razredi, odnosno vrtićke grupe i to iz  Grčke,  Poljske, Italije, Rumunjske, Malte i Hrvatske.

Fotogalerija


 

Projekt:  Writing a story: travelling in Europe

Godina: 2015. godina

Voditelj projekta: Jelena Portner Pavičević

Opis projekta: 

Nosilac projekta je škola iz Francuske, a rado joj se priključilo još 30 škola iz čak 17 zemalja Europe, pa tako sudjeluju: Španjolska, Portugal, Grčka, Turska, Italija, Švedska, Norveška, Bugarska, Mađarska... Iz Hrvatske sudjeluju dvije škole, a jedna od njih upravo je I. osnovna škola Varaždin. Zajedničkim pisanjem priče/knjige i ilustracijama učenici imaju priliku predstaviti svoju zemlju, tradiciju, kulturu te se na takav način upoznati s mnogim zemljama Europe i obogatiti svoje znanje.
Po završetku projekta predstavit će se knjiga koju su napisali učenici Europe.

U potrazi za svojom izgubljenom golubicom mira, Marc i Sophie, glavni likovi eTwinning projekta Writing a story: travelling in Europe, upoznali su i Varaždin. U tome su im pomogli učenici prvih razreda I. OŠ Varaždin.  Upoznali su ih s ljepotama našeg „Malog Beča“. Nakon Varaždina, slikom i pričom odvest ćemo ih u središnji te istočni dio naše domovine. Nadamo se da će se Marcu i Sophie svidjeti sve što će vidjeti i čuti o našoj predivnoj domovini- Republici Hrvatskoj.

Fotogalerija


Naziv projekta: 100. dan škole

Godina: 2015. godina

Voditelji projekta: Blaženka Pavlović, Martina Bedeniković, Sonja Tušek Podobnik, Draženka Kolonić, Verica Šilec, Nevenka Đurak, Stella Kulaš

Opis projekta:

U znaku 100 u četvrtak, 12.2.2015.godine realiziran je eTwinning projekt „100.dan škole“. Taj su dan učenici 1.a,b,c, 2.c, 3.a,c. razreda sa svojim učiteljicama, učiteljicom iz engleskom jezika i učiteljicama - pripravnicama proveli bez školskih torbi i knjiga. Sve je bilo u znaku 100! Tako su zajedno izvodili 100 vježbi, izrađivali 100 ukrasa, rješavali 100 asocijacija, pisali 100 lijepih poruka i dijelili ih prolaznicima, izradili enciklopediju sa 100 životinja zavičaja, rješavali zadatke sa 100, podijelili 100 kolačića... Ovaj 100. dan škole završio je zajedničkom milenijskom fotografijom, naravno, u obliku stotice.      

Događaje su popratili i mediji, vijesti HRT-a i VTV-a, a možete ih pogledati i na sljedećem linku u emisiji VTV: „Kutionica“ (od sedme minute). Prilog je objavljen i na web stranici „Varaždinskih vijesti“: te u tiskanom obliku „Varaždinskih vijesti“ koje su izašle 17.2.2015.

video

Fotogalerija


Naziv projekta: Monuments of the Mediterranean Lands

Godina: 2016. godina

Voditelji projekta: Jelena Portner Pavičević

Uz učenike 2.b razreda koji će predstavljati našu domovinu u projektu sudjeluju i učenici ostalih mediteranskih zemalja: Italije, Grčke Turske, Francuske i Malte. Zadatak je svih sudionika projekta kroz različite medije upoznati ostale sudionike s kulturnom baštinom, tradicijom i ljepotama svoje zemlje. Budući da su prvo morali predstaviti sebe, učenici su s velikim oduševljenjem napravili kratke filmove o sebi koristeći tablet računala. Uz to su se predstavili i odličnom PowerPoint prezentacijom na engleskom jeziku. Slijedi predstavljanje nama najljepšeg grada Varaždina, a nakon toga i ostalih znamenitosti Lijepe Naše.

Fotogalerija


CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju