preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 

Dan sigurnijeg interneta

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca diljem svijeta obilježava se „Dan sigurnijeg interneta“. Učenici I. OŠ Varaždin povodom tog dana sudjelu u različitim projektnim aktivnostima kako bi spoznali važnosti sigurnosti na internetu. 

Cilj projekta:

  • Educirati učenike o području sigurnosti djece na internetu, o tome da poštuju ostale korisnike na mreži te da pravilnim i sigurnim korištenjem tehnologije iskoriste sve dobrobiti interneta.

  • Poticati timski rad, osobito online suradnju i komunikaciju.

  • Motivirati učenike na što veću upotrebu besplatnih Office 365 alata sa svojim AAI@EDU korisničkim računom.

  • Primjenjivati digitalne obrazovne alate za nadopunu i poboljšanje nastavnih aktivnosti, kako bi učenici stvaranjem vlastitih obrazovnih sadržaja stekli nove vještine.

  • Preuzimati sadržaj s interneta vodeći računa o licencama i pravima upotrebe.

  • U aplikaciji Sway napraviti zbirku digitalnih radova učenika o sigurnosti na internetu, a svake godine nadopuniti je novim materijalima.

Voditeljica projekta: mr.sc. Tamara Ređep, učiteljica informatike

Više o našim aktivnosti kojima se trudimo podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu možete pogledati u emisiji Kutionica Varaždinske VTV televizije.


CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju