preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 

KA2 „Connected with the Environment“

Poljska- Austrija-Slovenija-Grčka- Hrvatska

S početkom nove školske godine 2017./ 2018. započinjemo s novim KA2 projektom „Connected with the Environment“.

Nositelj projekta je   Medzynarodowa Szkola Podstawowa „Paderewski“, Lublin iz Poljske. Osim Poljske kao glavnog koordinatora, u projektu kao partneri sudjeluju i Osnovna šola „Danile Kumar“ iz Ljubljanje ( Slovenija ) , International School Carinthia ( Austrija ) , Costeas Geitonas School, Atena, ( Grčka ) i mi.

Projekt traje 24 mjeseca, od 1.9. 2017. do 31.8. 2019. Vrijednost projekta je  114.285,00 eura koji će se dijeliti na pet partnera za istraživanja i mobilnosti u svrhu  učenja učenika i učitelja škole, a vrijednost bespovratnih sredstava za našu školu je 25.270,00 eura.

Koordinator projekta I. osnovne škole je Draženka Kolonić, učiteljica razredne nastave. Osim koordinatora  projektni tim koji će s djecom provoditi projekt čine: Karmen Hans-Jalšovec, ravnateljica škole, Tea Pavičić-Zajec, učiteljica razredne nastave, Stella Kulaš, učiteljica engleskog jezika, Sonja Tušek-Podobnik, učiteljica razredne nastave i Karmen Zgrebec, učiteljica biologije.

Projekt je temeljen na ekološkim načelima, a kroz četiri različita modula svaka će zemlja pokazati kako je okoliš utjecao na promjene u našim međusobnim odnosima kroz razne aspekte u različitim sredinama. Uz to cilj projekta je i razvijati ICT vještine, usavršavati znanje engleskog jezika u zajedničkoj suradnji, te upoznati različite školske sustave i metodologije rada.

Stečena znanja i rezultate rada  učitelji će razmjenjivati na tri projektna sastanka , a zajedno s učenicima i kroz tri susreta u Poljskoj, Austriji i Grčkoj. Provodit će se online radionice i skype sastanci.

Svi rezultati rada po modulima bit će javno dostupni na web stranicama, lokalnim medijima, predstavljeni na Županijskim stručnim vijećima, na školskom Erasmus +  panou, portalu eTwinning i ostalim dostupnim platformama, a na kraju projekta objavit će se zajednički vodič u kojem će se prikazati rezultati svih zemalja.


 

PRVI PROJEKTNI SASTANAK:

LJUBLJANA, SLOVENIJA - 18.10. - 20. 10 2017.g.

 

Od 18. do 20. listopada u Ljubljani u partnerskoj  osnovnoj školi „Danile Kumar“ održan je prvi projektni sastanak partnera u projektu „Connected with the Environment“.

U uvodnom dijelu ravnateljica škole domaćina nas je upoznala s radom škole, a nakon toga slijedilo je predstavljanje škola partnera.

Glavna koordinatorica projekta Joanna Wroblewska iz Poljske detaljno je proradila prijavni obrazac uz naše dopune i diskusiju, te je iznijela  razrađen idejni plan rada s posebnim naglaskom na I.modul: History and Culture s kojim započinjemo.  Radom na prvom modulu razradili smo zadatke i načine provedbe, te točno vrijeme provedbe i  podijelili zaduženja svakoj školi. Naša škola i škola iz Slovenije zadužene su za praćenje projekta na eTwinning platformi.

Budući da je jedan od prijedloga za metodologiju provedbe projekta s učenicima korištenje IBL ( Inquary Based Learning ) metode, detaljnije smo se upoznali s načinom provedbe  prema iskustvu slovenske škole.

Razrađen je vremenik za mobilnosti s učenicima, te će tako šest učenika i dva učitelja iz naše škole u ožujku 2018. g. boraviti u Lublinu u Poljskoj, a u proljeće 2019.g. u Grčkoj i Austriji. Za mobilnosti je potrebno pripremiti prezentacijski materijal koji će učenici prezentiranjem razmijeniti sa svojim kolegama iz partnerskih škola.

Za vrijeme boravka u Ljubljani domaćini su organizirali razgled grada i upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti. Partneri su međusobno razmijenili niz informacija o svojim školama, gradovima i državama iz kojih dolaze.

 

           

 

 

 

   

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 


Iz medija:

Varaždinski hr

Varaždinske vijesti


 

Prva aktivnost učenja, poučavanja i treninga – Lublin, Poljska

Prema vremeniku projekta  nakon završetka I.modula održana je prva aktivnost učenja, poučavanja i treninga u Medzynarodowa Szkoli Podstawowa „Paderewski“, u Lublinu u Poljskoj koja je nositelj projekta.

Mobilnost je realizirana od 18.3. do 24.3.2018. Prisustvovalo je šest učenika iz naše škole koji su radili na I.modulu „History and Culture“- Tonka Igrec, Patrik Kišićek, Ivona Suhić, Tina Milijaš, Luka Hacek i Nola Ladić, a s njima su kao voditelji bile učiteljica Draženka Kolonić kao koordinator projekta, te učiteljica Sonja Tušek-Podobnik .

Učenici su predstavili aktivnosti koje smo radili kroz I.modul, te sudjelovali u dramatizaciji legendi iz različitih zemalja. Također su predstavili i legende o Varaždinu. Naglasak naših aktivnosti bio je na izradi loga cijelog projekta koji je odabran za službeni logo, te na izradi video uratka o prošlosti škole. Posebno zadovoljstvo bio je intervju s umirovljenom učiteljicom Trpeza Đurđom. Uz sve to, izrađivali smo i svoje obiteljsko stablo u digitalnom obliku, pisali o važnosti našeg grada u određenom povijesnom periodu, te se upoznavali s kulturnim događajima u gradovima koji sudjeluju u projektu.

Za vrijeme boravka u Lublinu uz stručno vodstvo smo upoznali grad, a domaćini su nas odveli i na jednodnevni izlet u Zamošć i Kazimierz Dolny, mjesta bogata povijesnim ostacima.

Uz aktivnosti učenja, učenici su razvijali i svoje jezične kompetencije jer se komuniciralo na engleskom jeziku, a stekli su i brojna međunarodna prijateljstva.

Aktivnosti projekta nastavljaju se s II.modulom, a početkom srpnja bit ćemo domaćini drugog projektnog sastanka koordinatora i timova iz zemalja koje sudjeluju u projektu.


Fotogalerija

Iz medija:

Varaždinski.hr


DRUGI  PROJEKTNI SASTANAK:

VARAŽDIN, HRVATSKA – 2.7. – 4.7.2018.g.

Od 2.do 4. srpnja 2018.godine u I.osnovnoj školi Varaždin održan je drugi projektni sastanak partnera projekta „Connected with the Environment“.

Sastanku su prisustvovali koordinatori partnerskih zemalja iz Poljske, Austrije, Grčke, Slovenije i domaćini iz I.osnovne škole Varaždin- učiteljica Draženka Kolonić koja je školska koordinatorica ovog projekta, te članovi tima koji sudjeluju u provedbi projekta- ravnateljica Karmen Hans Jalšovec, te učiteljice Tea Pavičić Zajec, Sonja Tušek Podobnik, Stella Kulaš i Karmen Zgrebec.

Glavna koordinatorica projekta Joanna Wroblewska iz Poljske zajedno sa svim sudionicima proanalizirala je rad u protekloj godini u kojoj su se odradila dva od ukupno četiri modula (History and Culture, Relationship). Napravljen je plan rada za treći modul- Technology, te isplanirana sljedeća mobilnost za učenike koja će biti početkom iduće godine u Grčkoj.

Za vrijeme boravka za goste je organiziran razgled grada i okolice.


Fotogalerija


Iz medija

Varaždinski hr

Varaždinske vijesti

 

 


Oglasna ploča
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 439509
Ovaj mjesec: 4780
Ovaj tjedan: 1812
Danas: 7
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju