preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 

KA2 „Connected with the Environment“

Poljska- Austrija-Slovenija-Grčka- Hrvatska

S početkom nove školske godine 2017./ 2018. započinjemo s novim KA2 projektom „Connected with the Environment“.

Nositelj projekta je   Medzynarodowa Szkola Podstawowa „Paderewski“, Lublin iz Poljske. Osim Poljske kao glavnog koordinatora, u projektu kao partneri sudjeluju i Osnovna šola „Danile Kumar“ iz Ljubljanje ( Slovenija ) , International School Carinthia ( Austrija ) , Costeas Geitonas School, Atena, ( Grčka ) i mi.

Projekt traje 24 mjeseca, od 1.9. 2017. do 31.8. 2019. Vrijednost projekta je  114.285,00 eura koji će se dijeliti na pet partnera za istraživanja i mobilnosti u svrhu  učenja učenika i učitelja škole, a vrijednost bespovratnih sredstava za našu školu je 25.270,00 eura.

Koordinator projekta I. osnovne škole je Draženka Kolonić, učiteljica razredne nastave. Osim koordinatora  projektni tim koji će s djecom provoditi projekt čine: Karmen Hans-Jalšovec, ravnateljica škole, Tea Pavičić-Zajec, učiteljica razredne nastave, Stella Kulaš, učiteljica engleskog jezika, Sonja Tušek-Podobnik, učiteljica razredne nastave i Karmen Zgrebec, učiteljica biologije.

Projekt je temeljen na ekološkim načelima, a kroz četiri različita modula svaka će zemlja pokazati kako je okoliš utjecao na promjene u našim međusobnim odnosima kroz razne aspekte u različitim sredinama. Uz to cilj projekta je i razvijati ICT vještine, usavršavati znanje engleskog jezika u zajedničkoj suradnji, te upoznati različite školske sustave i metodologije rada.

Stečena znanja i rezultate rada  učitelji će razmjenjivati na tri projektna sastanka , a zajedno s učenicima i kroz tri susreta u Poljskoj, Austriji i Grčkoj. Provodit će se online radionice i skype sastanci.

Svi rezultati rada po modulima bit će javno dostupni na web stranicama, lokalnim medijima, predstavljeni na Županijskim stručnim vijećima, na školskom Erasmus +  panou, portalu eTwinning i ostalim dostupnim platformama, a na kraju projekta objavit će se zajednički vodič u kojem će se prikazati rezultati svih zemalja.


 

PRVI PROJEKTNI SASTANAK:

LJUBLJANA, SLOVENIJA - 18.10. - 20. 10 2017.g.

 

Od 18. do 20. listopada u Ljubljani u partnerskoj  osnovnoj školi „Danile Kumar“ održan je prvi projektni sastanak partnera u projektu „Connected with the Environment“.

U uvodnom dijelu ravnateljica škole domaćina nas je upoznala s radom škole, a nakon toga slijedilo je predstavljanje škola partnera.

Glavna koordinatorica projekta Joanna Wroblewska iz Poljske detaljno je proradila prijavni obrazac uz naše dopune i diskusiju, te je iznijela  razrađen idejni plan rada s posebnim naglaskom na I.modul: History and Culture s kojim započinjemo.  Radom na prvom modulu razradili smo zadatke i načine provedbe, te točno vrijeme provedbe i  podijelili zaduženja svakoj školi. Naša škola i škola iz Slovenije zadužene su za praćenje projekta na eTwinning platformi.

Budući da je jedan od prijedloga za metodologiju provedbe projekta s učenicima korištenje IBL ( Inquary Based Learning ) metode, detaljnije smo se upoznali s načinom provedbe  prema iskustvu slovenske škole.

Razrađen je vremenik za mobilnosti s učenicima, te će tako šest učenika i dva učitelja iz naše škole u ožujku 2018. g. boraviti u Lublinu u Poljskoj, a u proljeće 2019.g. u Grčkoj i Austriji. Za mobilnosti je potrebno pripremiti prezentacijski materijal koji će učenici prezentiranjem razmijeniti sa svojim kolegama iz partnerskih škola.

Za vrijeme boravka u Ljubljani domaćini su organizirali razgled grada i upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti. Partneri su međusobno razmijenili niz informacija o svojim školama, gradovima i državama iz kojih dolaze.

 

           

 

 

 

   

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 


Iz medija:

Varaždinski hr

Varaždinske vijesti


Oglasna ploča
E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 361890
Ovaj mjesec: 3903
Ovaj tjedan: 539
Danas: 213
Anketa
Kako Vam se sviđa u nastava jednoj smjeni?
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju