preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Folklorijada

Autor: Snežana Huđek, 19. 10. 2015.

Ove godine FOLKLORIJADA OSNOVNIH ŠKOLA se održala u subotu 10. 10. 2015. godine na I. OŠ Varaždin, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.

Osnovna zadaća FOLKLORIJADE je da se djeca u najranijoj dobi upoznaju sa bogatstvom naše tradicijske kulture i razvijaju osjećaj za njezinim očuvanjem.

Na natjecanje u kvizu znanja o poznavanju hrvatske tradicijske kulture sudjelovale su četiri škole I.OŠ Varaždin, VII OŠ Varaždin, OŠ Martijanec i OŠ Trnovec s ekipama  u kojoj su bili po tri učenika/učenice šestih razreda.

Prvo mjesto je pripalo OŠ Trnovec, drugo OŠ Martijanec, a treće I. OŠ Varaždin i našim učenicama Beli Runjak, Petri Aračić i Lani Šimpović

U drugom dijelu slijedio je plesni program u kojem su se predstavile tri škole s koreografijama našeg zagorskog kraja. U suradnji s KUD-om Hrvatskih željeznica i tamburaškim orkestrom naša škola se izvrsno predstavila dobro uvježbanom koreografijom i odličnom izvedbom članova KUD-a Hrvatskih željeznica i učenika naše škole.

 

Fotogalerija
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju