preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

U I. OŠ VARAŽDIN predstavljen prvi modul obrazovanja

Autor: Tea Pavičić Zajec, 28. 2. 2017.

Kao rezultat ERASMUS KA2 projekta I. OŠ Varaždin i OŠ Bistrice ob Sotli, u četvrtak, 23. veljače predstavljen je prvi od ukupno tri modula obrazovanja. Modul obrazovanja predstavljen je učiteljima I. OŠ Varaždin, a podrazumijeva korištenje IKT alata u uvodnom dijelu sata s ciljem motivacije učenika za nastavne sadržaje određenog predmeta.

Na predstavljanju modula obrazovanja prisustvovali su glavni partneri projekta iz Slovenije na čelu s ravnateljem OŠ Bistrica ob Sotli, Bogomirom Marčinkovićem, a učitelji koji su sudjelovali u izboru IKT alata prošli su europske edukacije o korištenju tableta u nastavi.

Modul obrazovanja sastoji se od četiri obrazovna alata (Plickers, Kahoot, Nearpod i QR code) a predstavljale su ih učiteljice I. OŠ i članice projektnog tima Draženka Kolonić, Sonja Tušek Podobnik, Stella Kulaš i Verica Šilec. Učiteljice već koriste spomenute alate u nastavi i vrlo su zadovoljne njihovim učinkom na motivaciju učenika te reakcijom samih učenika na nastavnom satu. Učenici aktivnije sudjeluju u aktivnostima, a nastavni sadržaji su im zanimljiviji kada se prezentiraju pomoću tehnologije – naglasila je koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec.

S modernizacijom nastave škola je krenula još 2014. godine, a dobivanjem ovog projekta svakako smo napravili veliki iskorak u osuvremenjavanju nastavnog procesa. Škola sada ima oko 40-tak tablet računala i 8 pametnih ploča, a učitelji su motivirani te se redovito educiraju i na taj način stiču potrebna iskustva i kompetencije – rekla je ravnateljica škole Karmen  Hans – Jalšovec.  

Današnje generacije učenika odrastaju uz tehnologiju koja je već polako počela zauzimati svoje mjesto i u obrazovanju. Da bi nastava potpomognuta tehnologijom bila uspješna i ostvarivala zadane obrazovne ciljeve, potrebno je osposobiti učitelja za njezino korištenje. Cilj ovog projekta je kroz tri modula obrazovanja educirati što veći broj zainteresiranih učitelja iz Varaždina i šire kako bi stekli kompetencije potrebne za korištenje tehnologije u nastavi. Edukacije će se bazirati na radionicama u sklopu kojih će učitelji korak po korak moći naučiti kako se izrađuju kvizovi i digitalni materijali pomoću već testiranih IKT alata – objasnila je Tea Pavičić Zajec


Fotogalerija


Iz medija:

Varazdinski.hr

Varaždinske vijesti

eVaraždin.hr
Oglasna ploča
E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 412061
Ovaj mjesec: 2154
Ovaj tjedan: 610
Danas: 122
Anketa
Kako Vam se sviđa u nastava jednoj smjeni?
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju