preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Lidrano 2017.

Autor: Ana Ilić, 30. 3. 2017.

Državna smotra dječjega stvaralaštva LiDraNO 2016. održana je u Primoštenu od 20. 3. 2017. do 22. 3. 2017. za osnovne škole.

Učenici naše škole sudjelovali su u gotovo svim izrazima na županijskoj razini: literarnom, novinarskom, scenskom pojedinačnom i skupnom nastupu te radijskoj emisiji. Nakon Županijske smotre, koja je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, za Državnu smotru predložen je literarni rad Na klupi za rezervne igrače čija je autorica Kristina Pagon, učenica 8. razreda. Kristina je i pozvana na Državni susret LiDraNo 2017. te je u pratnji svoje mentorice Ane Ilić uspješno je predstavila svoju školu i Županiju izuzetnim proznim radom kojim je  ukazala na pozitivno i simpatično rješavanje problema s kojima se susreću pripadnici njene generacije. Od dvjestotinjak pristiglih literarnih radova, čiji su autori osnovnoškolci iz cijele Hrvatske, samo je trideset tiskano u zborniku, a tu je mjesto pronašla i Kristinina kratka priča Na klupi za rezervne igrače.     

Nakon svečanog predstavljanja Zbornika i dodjele priznanja učenici su u radionicama s poznatim piscima razgovarali o ljepoti pisane riječi i umjetničkom stvaranju, a potom su i čitali svoje radove. Kristina je bila u radionici s piscem Miroslavom Mićanovićem koji je govorio o literarnoj vrijednosti njenoga rada, a dobro su došli i savjeti za daljnji rad. Gledajući i druge izraze nakon odrađenih radionica, učenici su se, zajedno sa svojim mentorima, obogatili novim iskustvima, prijateljstvima i idejama za sljedeći LiDraNo.


Fotogalerija
Oglasna ploča
E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 412061
Ovaj mjesec: 2154
Ovaj tjedan: 610
Danas: 122
Anketa
Kako Vam se sviđa u nastava jednoj smjeni?
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju