preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet Švedskoj - Erasmus K2 projekt Human Science Technology Art Engineering Mathematics Laboratory

Autor: Karmen Hans - Jalšovec, 20. 2. 2017.

U okviru Erasmus K2 projekta  Human Science Technology Art Engineering Mathematics Laboratory  u vremenu od 6.-10.02.2017. održane su projektne aktivnosti u  osnovnoj školi Petreskolan 7-9 u Hoforsu  u kojima su prema vremeniku projekta sudjelovali voditelj projekta Ivica Kolarić  i ravnateljica Karmen Hans –Jalšovec kao član tima.

U planiranim projektnim aktivnostima Second training Activity- C2 i C3 tijekom 5 dana održane su slijedeće aktivnosti:

  1. Dan-  Dolazak u Hoforst u popodnevnim satima. Prezentacija rada škole i  informacije o rasporedu nadolazećih aktivnosti tijekom tjedna.
  2. Tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih radionica učenici su praktično pokazali svoje aktivnosti na primjeni humanih robota u STEM području, a nakon toga je uslijedila diskusija kako se slične aktivnosti provode u Hrvatskoj i Italiji kao zemljama partnerima u projektu.
  3. Nastavak rada na području robotike, inženjerstva i umjetnosti uz praktičan prikaz učenika.
  4. Organiziran je cjelodnevni posjet Univerzitetu u gradu Gavle. Upoznali smo se sa novom generacijom robota i obišli predavaonice, laboratorije, knjižnicu i sl. uz vodstvo studenata i profesora.
  5. Izvršena je konačna analiza i procjena učinjenog tijekom tjedna s naglaskom na pripremanje i planiranje budućih aktivnosti.

Boravak u Švedskoj iskoristili smo za individualni posjet Stockholmu i obilasku gradski kulturno-umjetničkih građevina i spomenika. Posjetili smo Vasa muzej i u kazalištu prisustvovali operi „Fantom u operi“.

Također smo posjet iskoristili za planiranje aktivnosti i plana puta prilikom posjeta učenika škole Švedskoj u ožujku ove godine.

Posjet Švedskoj trajao je od 3.-12.02.2017. godine.


Fotogalerija
Oglasna ploča
E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 412061
Ovaj mjesec: 2154
Ovaj tjedan: 610
Danas: 122
Anketa
Kako Vam se sviđa u nastava jednoj smjeni?
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju