preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Završetak Kampanje „Za manje otpada“- broj pvc vrećica smanjen za 43 %

Autor: Draženka Kolonić, 15. 5. 2017.

U petak, 12. 5. 2017.g. u Zagrebu je održana Državna svečanost Eko škola RH na kojoj su osim proglašenja novih Eko škola i produljenja statusa dosadašnjim , podijeljene i potvrde za provedbu ostalih projekata. Naša  škola trenutno održava dijamantni, najviši status, a ove školske godine četvrti smo put sudjelovali u projektu Litter Less Campaign (Za manje otpada). Odabrali smo temu  Smanjenje korištenja pvc vrećica za što smo na svečanosti primili priznanje i  imali čast prezentirati svoj projekt.

Iz sredstava koje smo dobili u Kampanji kupili smo šivaći stroj i platno, te u suradnji sa Školskom zadrugom sašili vrećice i otisnuli na njih poznati moto naše škole: Prva je prva. Učenici po želji svoje vrećice mogu i dodatno ukrasiti bojama. Istraživali smo i upotrebu pvc vrećica kod učenika i djelatnika  na početku i na kraju projekta i prema rezultatima broj pvc vrećica u  školi smanjen je za 43 %, čime smo jako zadovoljni. Iako je projekt službeno završen, platnene vrećice šivat ćemo i dalje. 


 
Oglasna ploča
E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 412061
Ovaj mjesec: 2154
Ovaj tjedan: 610
Danas: 122
Anketa
Kako Vam se sviđa u nastava jednoj smjeni?
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju