preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Planinarili smo na Grebengrad

Autor: Marina Kopjar, 18. 10. 2017.

U subotu, 7. listopada, učenici I. OŠ Varaždin i njihovi roditelji uputili su se vlakom do Mađareva odakle su planinarili na Grebengrad. Ovo cjelodnevno druženje u prirodi najbolja je pozivnica i svim ostalim učenicima i njihovim roditeljima da nam se pridruže na sljedećem planinarenju!

Nekim učenicima to je bila prva vožnja vlakom te su dobili posebnu dozvolu da zavire u kabinu vlakovođe. U Mađarevu smo posjetili Etno selo Gradišće, malo odmorili i nahranili konje. Zatim smo šumskim planinarskim putem nastavili uzbrdo berući kestenje i razgledavajući usput različite gljive. Kod planinarskog doma Grebengrad dobro smo odmorili i ručali, a zatim na susjednoj livadi poigrali se sa frizbijima.

Nastavili smo put prema vrhu, usput se zadržavajući u šumi punoj kestenja. Sam vrh Veliki lubenjak na visini od 590 m možda i nije posebno atraktivan, ali su zato odmah do njega zidine starog srednjovjekovnog grada Grebengrada na kojima smo se duže zadržali.

Dan je bio sunčan i priroda prekrasna, ali morali smo se krajem dana spustiti prema željezničkoj stanici, kako bi se za prvog mraka vratili u Varaždin.

Usput su učenici saznali ponešto o markacijama planinarskih putova, planinarskom bontonu i potrebnoj opremi za planinarenje. 


Fotogalerija
Oglasna ploča
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 430771
Ovaj mjesec: 5173
Ovaj tjedan: 1541
Danas: 229
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju