preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

BUDI DIV - 2.a, 8.c

Autor: Ružica Gregurić, Verica Šilec, 16. 11. 2017.

Vođeni motom "Budi kreatIVan, Budi inovatIVan, BUDI DIV" učenici 2.a i 8.c razreda sudjelovali su u utorak 14. studenoga 2017. u projektu „Dan intelektualnog vlasništva za djecu i mlade“ koji je osmislio i organizirao Državni zavod za intelektualno vlasništvo. Svaki razred sudjelovao je zasebno u različitim radionicama.

Cilj je ovoga projekta edukacija o važnosti kreativnosti te poticanje na stvaranje, ali i osvješćivanje potrebe  poštivanja prava intelektualnog vlasništva.

Učenici 8.c raureda na interaktivnoj edukaciji  pratili su niz videozapisa pod naslovom „Imam ideju“ da bi zatim sudjelovali na trima radionicama (prepoznavanje krivotvorine, kviz o intelektualnom vlasništvu te radionica iz robotike).

Učenici 2. a razreda gledali su izuzetno zanimljivu i poučnu predstavu "Tko je to izumio", autorice Nine Horvat u izvedbi Teatra Tirena u prostoru Kina Gaj. Učenicima su na zabavan način predstavljeni neki hrvatski izumitelji i autori. Nakon predstave u vrlo ugodnoj atmosferi slijedile su interaktivne kreativne radionice u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina gdje su učenici saznali što je to PATENT, ŽIG i AUTORSKO PRAVO te su se okušali u izradi svojeg patenta i žiga. I na kraju od pripremljenog materijala s velikim interesom izradili su svoj padobran. 


Fotogalerija - 8.c

Fotogalerija - 2.a
Oglasna ploča
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 430697
Ovaj mjesec: 5099
Ovaj tjedan: 1467
Danas: 155
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju