preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Natjecanje Dabar 2017.

Autor: Tamara Ređep, 25. 11. 2017.

U tjednu od 13. do 17. studenog na CARNet-ovom sustavu Loomen održano je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Ove godine uz podršku učiteljice informatike mr.sc. Tamare Ređep prvi puta sudjelovali su i učenici I. OŠ Varaždin. Postignutim rezultatom posebno se istaknuo Marko Bošnjaković učenik 5.b razreda koji je sa maksimalnim brojem bodova (15/15) osvojio 1. mjesto na ukupnoj ljestvici u  kategoriji KiloDabar (5. i 6. razred). 

Organizator natjecanja Dabar za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.  Po prvi puta ove godine, svaka od 58 zemalja svijeta koja organizira natjecanje, može koristiti i jedan od 6 odobrenih zadataka autora iz Hrvatske.

Natjecanje se organizira u 5 kategorija: MikroDabar (1. i 2. razred OŠ), MiliDabar (3. i 4. razred OŠ), KiloDabar (5. i 6 razred OŠ), MegaDabar (7. i 8. razred OŠ), GigaDabar (svi razredi srednje škole). Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 15 zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta.

Dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici natjecanja.

Čestitke svim učenicima (Tia Hranić 5.a, Marko Bošnjaković 5.b, Eleonora Kramer 5.c, Matej Nöthig 6.a, Marti Samobor 6.a, Tara Fošnar 6.c, Ivan Melnjak 6.c) koji su sudjelovali na natjecanju!

Nakon natjecanja i objave rezultata svi učenici dobivaju diplome, a oni koji su ušli među 10% najboljih osvajaju diplomu Zlatnog dabra. 

 


Priloženi dokumenti:
KiloDabar_(56_OS)_-_rang_20.pdf (517.32 KB)


Oglasna ploča
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 430691
Ovaj mjesec: 5093
Ovaj tjedan: 1461
Danas: 149
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju