preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Nastup učenica sedmih razreda s recitacijom na Hrvatskom znakovnom jeziku

Autor: Marina Kopjar, 1. 12. 2017.

Učenice sedmih razreda nastupile su s recitacijom na znakovnom jeziku "Ruke tišine" u Hotelu Turist 29. studenog 2017. u pratnji učiteljice Marine Kopjar.  Povod je bio skup učitelja predmetne nastave Varaždinske županije zbog stručnog usavršavanje i predstavljanje zavičajnog priručnika.

Novinarska grupa naše škole prošle je nastavne godine pod vodstvom učiteljice Marije Hublin, a u suradnji sa udrugom gluhoslijepih osoba Varaždinske županije, snimila radijsku emisiju "Dodir" kojom su sudjelovali na Županijskoj smotri Lidrana i dokumentarni film "Ruke tišine" kojim su sudjelovali na državnoj Smotri hrvatskog školskog filma.

Učenici su naučili ponešto i Hrvatskog znakovnog jezika uz pomoć učiteljica Emine Pečatnik i Marine Kopjar koje su završile tečaj znakovnog jezika. Sa recitacijom "Ruke tišine" učenice su nastupile u lipnju 2017. na Smotri za gluhoslijepe osobe "Helen Keller" u Varaždinskom HNK.

Zahvaljujući svim tim aktivnostima i uspjesima VTV Televizija je u rujnu 2017. snimila emisiju "Kutionica" o novinarskoj grupi naše škole i njihovom dokumentarnom filmu. Tako se pročulo i šire za nastup učenica na znakovnom jeziku, te su dobile poziv da nastupe u Hotelu Turist na predstavljanju zavičajnog priručnika "Varaždinska županija" u izdanju Školske knjige.

Učenice već pripremaju nastup za Večer matematike gdje će pokazati brojeve na znakovnom jeziku. Pozvane su da nas predstave na Festivalu matematike Varaždinske županije s istom točkom u travnju iduće godine. A kako se bliži Božićna priredba učenice pripremaju i prigodnu pjesmu koju će otpjevati i pokazati na znakovnom jeziku. Uvijek vrijedne učenice: Franka Jalšovec, Nina Zrinski, Marija Čampa, Mateja Divjak, Lorena Blagus, Marta Čalopek, Marina Farkaš.

Oglasna ploča
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 431221
Ovaj mjesec: 5623
Ovaj tjedan: 1991
Danas: 50
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju