preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici I.OŠ Varaždin boravili tjedan dana u Švedskoj

Autor: Tea Pavičić Zajec, 10. 12. 2017.

U sklopu Erasmus KA2 projekta „Human science technology art engineering mathematics laboratory“ učenici I. Osnovne škole Varaždin sudjelovali su na aktivnosti učenja, poučavanja i treninga  u švedskom gradiću Hoforsu u periodu od 2.-8.12.2017. godine.

Domaćini ove projektne aktivnosti bili su učitelji osnovne škole „Peterskolen“, a na tjedan dana ugostili su projektne partnere iz Italije i Hrvatske. Iz naše škole na aktivnosti je sudjelovalo ukupno 8 učenika sedmih i osmih razreda (Noel Perić, Petar Pospiš, Jakob Trstenjak, Vanja Radovanović, Nikola Lazar, Petra Aračić, Klara Mikulčić i Katarina Šprem Veljavečki) i dvoje učitelja (dr.sc. Tea Pavičić Zajec i koordinator projekta univ.dipl. ing. Ivica Kolarić). Učenici iz Švedske, Italije i Hrvatske educirali su se o korištenju 3D printera, zajedno izrađivali lego  robote te se pripremali za RoboCup natjecanje koje će se održati u Italiji iduće godine. Tijekom zajedničkih druženja učenici su uspostavili dobru suradnju te razvili nova prijateljstva.

Osim edukativnih sadržaja, učenici su posjetili grad Gavle gdje su se upoznali s tradicionalnim običajem obilježavanja danas svete Lucije, isprobali švedske delicije te prošetali centrom grada i uživali u adventskom ozračju. Također, svi učenici imali su organizirane sportske aktivnosti (korištenje bazena, sauna, teretane te raznih sportskih dvorana), a neki su i po prvi puta uživali u utakmici hokeya na ledu.

Idući susret projektnih timova održati će se u Varaždinu u veljaći 2018. kada će I. OŠ Varaždin ugostiti partnere iz Švedske.  


Fotogalerija
Oglasna ploča
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


ISE projekt

Projekt "SOS 112"

<<<<<
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2012.

Ukupno: 431228
Ovaj mjesec: 5630
Ovaj tjedan: 1998
Danas: 57
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju