Francuska radionica kuhanja; Test znanja, praktičnog rada i suradnje
Autor: Kamelija Habulin, 26. 4. 2018.
U srijedu 25.04.2018. održala se radionica kuhanja francuskih specijaliteta u blagovaonici naše škole za učenike 6.razreda.
U mjesecu ožujku i travnju nastavna tema francuskog jezika bila je hrana. Ta je tema jedna od omiljenih učenicima, a obradile su se brojne teme vezane uz nju: obroci u Francuskoj, francuski tradicionalni jelovnik, naručivanje hrane u restoranu, kupovina namirnica u trgovini, anketa o omiljenoj hrani, zdrava prehrana te čitanje recepata francuskih specijaliteta.
Kao kruna svog tog napornog rada, učenici su se krajem travnja okupili u blagovaonici da bi u dvije ekipe pripremili francusko glavo jelo i desert. Na početku rada, morali su odabrati namirnice i posuđe koji su bili ponuđeni na stolu, potom su čitali i slijedili upute s recepata na francuskom jeziku, zatim sami pripremali poznate francuske specijalitete. Na kraju rada, došlo je do kušanja jela i ocjenjivanja uz Bon appétit i Santé !
Svi učenici dobili su izvrsne ocjene zbog izvrsne suradnje, vrlo ukusnih, dobro pripremljenih i serviranih jela. Bravo svim kuharima!