Francuska radionica kuhanja
Autor: Kamelija Habulin, 16. 4. 2019.
U ponedjeljak, 15.4.2019. održala se radionica kuhanja francuskih specijaliteta u blagovaonici za učenike 6. razreda.U mjesecu ožujku i travnju nastavna tema francuskog jezika bila je hrana. Ta je tema jedna od omiljenih učenicima, a obradile su se brojne teme vezane uz nju: obroci u Francuskoj, francuski tradicionalni jelovnik, naručivanje hrane u restoranu, anketa o omiljenoj hrani te čitanje recepata francuskih specijaliteta.
Kao kruna svog tog napornog rada, učenici su se okupili u blagovaonici. Formirane su ekipe sastavljene od učenika, koji su izvlačenjem papirića dobili zadatak da pripreme francusko glavno jelo ili desert. Zatim su sami morali izabrati namirnice i kuhinjska pomagala čitajući recept. Nakon toga su slijedili upute s recepata na francuskom jeziku i pripremali poznate specijalitete. Dok su se jela pekla, ekipe su očistile stolove te postavile stol za ručak. Slijedilo je kušanje svakog specijaliteta u vrlo ugodnoj atmosferi. Završilo se glasanjem svih učenika u ocjenjivanju jela. Budući da su sva jela bila lijepog izgleda, ukusna te napravljena u dobroj suradnji, sve su ekipe dobile zaslužene petice.
Bravo svim kuharima!
Autorice: Helena Horvat i Kamelija Habulin