preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > Naslovnica
Vijesti

Učitelji i učenici I. OŠ Varaždin boravili tjedan dana u Hamburgu

Autor: Stella Kulaš, 23. 2. 2020.

U sklopu Erasmus+ KA2 projekta "Innovative Schools Together", učenici i učitelji I. osnovne škole Varaždin boravili su u razdoblju od 16. do 21. veljače 2020. godine u Hamburgu u Njemačkoj na aktivnostima učenja i poučavanja u privatnoj osnovnoj školi Brecht Schule u Hamburgu u Njemačkoj. Učenici šestih razreda Nikola Portner Pavićević, Zana Perdedaj, Tia Marija Milak i Vanessa Škorić sudjelovali su na aktivnostima koje su uključivale programiranje i programske jezike Dash and Dot, WeDo 2.0, Makey Makey te programiranje uz pomoć iPada. 

Učitelj tehničke kulture Ivica Kolarić te učiteljica razredne nastave Verica Šilec uz koordinatoricu projekta učiteljicu engleskog jezika Stellu Kulaš upoznali su se s organizacijom rada škole partnera iz Njemačke a mobilnosti su također prisustvovali učenici i učitelji iz ostalih partnerskih zemalja – Italije, Portugala i s Cipra.

Učenici su također prisustvovali nastavi na njemačkom jeziku dok su učitelji dogovorili preostale projektne aktivnosti.

Tijekom mobilnosti učenici i učitelji također su se upoznali s kulturnim znamenitostima grada Hamburga, razgledali centar grada, Hamburšku luku, tunel ispod rijeke Elbe, Hamburšku zgradu filharmonije te Emigracijski muzej i Muzej minijatura Wonderland. Također su isprobali tradicionalnu hranu te se tijekom internacionalne večeri koju su priredili roditelji i učitelji škole upoznali s tradicionalnom glazbom zemlje domaćina.

Bila je to četvrta od pet mobilnosti u projektu. Slijedeća mobilnost s učenicima planira se u lipnju na otok Madeiru u Portugalu.

Fotogalerija
Oglasna ploča
Virtualni razredi
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


Projekt "SOS 112"

Natjecanje Dabar

<<<<<
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju