preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Podaci o projektu

Erasmus+ K2 projekt: "LEARNING AND IMPROVING FLUENT ENGLISH"

  • Koordinator: Stella Kulaš
  • Trajanje projekta: 01.09.2019. - 31.08.2022.
  • Nositelj projekta: Instituto Statale Istruzione Superiore "Luigi de Medici"
  • Projektni partner: I. OŠ Varaždin
  • Vrijednost projekta: 146 000 €
  • Projektni tim: dr.sc. Tea Pavičić Zajec, mr.sc. Tamara Ređep, Karmen Hans-Jalšovec, Željka Hutinski, Gordana Kovačić, Marina Kopjar
 

Vijesti/aktivnosti

I. OŠ Varaždin odobren još jedan Erasmus+ projekt vrijedan 110 tisuća eura

Autor: Stella Kulaš, 9. 9. 2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Prvoj osnovnoj školi Varaždin još jedan u nizu Erasmus+ KA229 projekata. Riječ je o projektu pod nazivnom "Learning and improving fluent English", vrijednom 110 tisuća eura, u kojem I. OŠ sudjeluje kao partner.

Projekt će trajati dvije godine i u potpunosti je financiran iz fondova Europske unije. Glavni nositelj projekta je Instituto Statale Istruzione Superiore "Luigi de Medici" iz Italije, a uz I. OŠ Varaždin, partneri na projektu su po jedna škola iz Turske, Litve i Makedonije.

Cilj projekta je razvoj i unaprjeđenje jezičnih kompetencija i fluentnosti učenika, uz poticaj čitanja i pričanja priča na engleskom jeziku. Učenici će imati priliku s učiteljima razvijati i svoje IKT i komunikacijske vještine, a u sklopu projekta će posjetiti partnerske zemlje te tako učiti o kulturi europskih zemalja.
Osim koordinatorice projekta učiteljice engleskog jezika Stelle Kulaš, u projektnom timu učitelja su i učiteljica razredne nastave dr. sc. Tea Pavičić Zajec, učiteljica informatike mr. sc. Tamara Ređep te dvije učiteljice njemačkog jezika – Željka Hutinski i Gordana Kovačić. Projekt će nadzirati ravnateljica škole Karmen Hans-Jalšovec.
I.osnovna škola Varaždin vodeća je u Varaždinskoj županiji po uključenosti u razne Erasmus+ projekte. Dosad je na mobilnosti u državama Europe sudjelovalo sedamdesetak učenika I. Oš Varaždin a zahvaljujući novim projektima škola je osigurala mobilnosti za još pedeset učenika i dvadeset učitelja. Dokaz je to truda koji ulažu u uključivanje u projekte, a sve s ciljem unapređivanja kompetancija nastavnog osoblja i obrazovnih metoda koje se koriste u nastavi.


Varazdinski.hr
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju