preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Podaci o projektu

Erasmus+ K2 projekt: "VSEŽIVLJENSKE VEŠČINE"

  • Koordinator: Sonja Tušek Podobnik
  • Voditelj projekta: dr.sc. Tea Pavičić Zajec
  • Trajanje projekta: 01.09.2019. - 31.08.2022.
  • Nositelj projekta: OŠ Bistrica ob Sotli
  • Projektni partner: I. OŠ Varaždin
  • Vrijednost projekta: 114 000 €
  • Projektni tim: dr.sc. Tea Pavičić Zajec, Sonja Tušek Podobnik, mr.sc. Tamara Ređep, Karmen Hans-Jalšovec. Stella Kulaš, Verica Šilec, Dina Zebec, Blaženka Pavlović, Nevenka Đurak, Tatjana Posavec, Božica Breški.

Vijesti/aktivnosti

Projektne aktivnosti_ prvo polugodište

Autor: Sonja Tušek - Podobnik, 2. 2. 2021.

Iako smo u prvom polugodištu bili malo online, te malo u školi, naši mali "erasmus" učenici 1. razreda provodili su projektne aktivnosti sa svojim učiteljicama Vericom Šilec i Nevenkom Đurak. Učenici 3. razreda također su bili aktivni na svojim projektnim aktivnostima sa svojom učiteljicom Sonjom Tušek Podobnik 

ZDRAV DORUČAK / Verica Šilec
Naši su učenici 1. razreda jesen dočekali praveći šumske vile od jesenskog lišća i šumskog voća.
Također su obilježili i Svjetski dan hrane i Dan jabuka. Razgovarali su o jesenskim plodovima koje naši ljudi beru s polja i voćnjaka.
Postavili su si zadatak da osmisle jednostavan zdrav doručak koji mogu pripremiti s kombinacijom hrane iz naše regije. Na primjer, kukuruz od kojeg dobivaju kukuruzno brašno, te jabuke od kojih mogu napraviti sok, pitu ili palačinke.
Učenici su marljivo radili, a zatim su predstavili svoje ideje.

Fotogalerija


DJEČJE NARODNE IGRE / Nevanka Đurak

U našoj školskoj dvorani učenici su na satu tjelesnog odgoja igrali igre koje su također igrali i njihovi roditelji „Školice“ i Gumi -gumi“.
Uživali su u igrama kroz smijeh, sreću i veselje.

Fotogalerija


ŠIVANJE BOŽIĆNIH ČESTITKI / Sonja Tušek Podobnik

Šivali smo i čestitke. Učenici 3.c razreda razreda naučili su kako šivati ​​konac na papir. Izrađivali su i božićne čestitke za Božićni sajam.

Fotogalerija
Logo projekta

Za potrebe projekta "Vseživljenske veščine" (eng. Long life skills) koji uključuje aktivnosti šivanja, kuhanja, izrade i oblikovanja predmeta od raznih materijala te sportskih igara, izrađen je logo projekta.


CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju